hacklink
18. sep
 
Bolig til alle
Vekst: Det er populært å flytte til Hamar. Og det skal vi være fornøyde med. Derfor må vi hele tiden ha nok boliger og tomter å tilby.

Publisert: 18.jun.2019 14:51
Oppdatert: 18.jun.2019 15:30

I HA kan vi lese at boligprisene i Hamar har økt dobbelt så mye som snittet i landet i mai, og at vi ligger over Oslo-området.

Det siste året har boligprisene i Hamarregionen steget med 1,9 prosent, men de siste 10 årene har de steget med 72 prosent. I HA 6. juni kan vi også lese at en enebolig på Ajer gikk to millioner kroner over takst. Det er voldsomt.

Det har sammenheng både med at det er attraktivt å flytte til Hamarregionen, men også at det kan være for lite boliger å oppdrive.

For Hamar Arbeiderparti er det viktig at vi kan tilby boliger til mennesker i alle livets faser. Studenter, småbarnsfamilier, single, par og pensjonister.

Vi må til enhver tid sørge for at det er tilstrekkelig med regulert areal til boligbygging og vi vil sikre rask byggesaksbehandling i kommunen.

Kommuneøkonomien er avhengig av befolkningsvekst, samtidig må vi passe på at også de med lave inntekter og unge i etableringsfasen har en mulighet til å skaffe seg bolig.

Hamar Ap ønsker at kommunen skal inngå samarbeid med private boligaktører for å bygge flere boliger til denne målgruppen enten for at de kan eie eller leie.

Ett av virkemidlene for å få enda bedre kontroll på boligutviklingen i Hamar er å etablere et kommunale tomte- og eiendomsselskap.

Målet skal være at kommunen kan selge tomter til de som ønsker å bygge selv eller å raskere regulere områder for utbygging.

Vi fremmet et slikt forslag for noen år siden, men ble stemt ned i kommunestyret. Vi ønsker å forsøke igjen i neste kommunestyreperiode.

Bolig er, ved siden av arbeid, utdanning og helse, det viktigste for folks velferd. At folk har et godt og trygt sted å bo til en overkommelig pris, er viktig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke