Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Boligfelt i strandsonen
Ringsaker har store planer for å utvikle strandområdet i Brumunddal.

0
Publisert: 23.mar.2015 04:00
Oppdatert: 23.mar.2015 06:41

MENINGER

Men kommunen synes å ha glemt at de har vedtatt en 100 meters byggeforbudssone langs vassdrag. I forbindelse med planlegging av utvidelse av E6 har vi fått kart som viser en 100 meters byggeforbudssone fra E6. Når det nærmer seg B26 mellom Verven og Pardis synes grensen å forsvinne ut i intet. Skal kommunens 100 meters grense fra Mjøsa og 100 meters grense fra E6 følges, så er det rett å slett ikke plass til boliger mellom Verven og Pardis.

I forbindelse med den planlagte utbyggingen er det også planlagt en privat båthavn. Var det ikke så at nettopp brygger, hytter, og diverse andre tiltak var en vederstyggelighet ved Næra? Kanskje gjelder det egne regler for noen utvalgte? For å åpne denne utbyggingen sør for Brumunddal er det beregnet en kostnad på 40 millioner, 13,9 millioner skal betales av Brumunddal eiendom og resten, 26,1 millioner av Ringsaker kommune.

Det bør jo også nevnes at Ringsaker kommune har brukt litt lommerusk for at dette firmaet skal få anledning til å bygge i sentrum, langs Brumundelva. Når det gjelder områdene sør for Brumunddal synes det å ha blitt en besettelse å få det til, så viktig synes det å være, at RK har skaffet seg opsjon på området, i tilfelle noe skulle gå galt for ovennevnte firma. Da må en vel ha lov til å spørre om dette er en vanlig praksis ovenfor alle utbyggere i kommunen.

Rådmannen bør kunne svare på hva denne spesielle omsorgen for dette firmaet skyldes? Det er mange ting kommunen bør bruke penger på, men er huseiere, hytteeiere og skattebetalerne enige i at pengene går til det jeg har nevnt, så er jo alt greit. Man kan alltids legge på eiendomsskatten. Allerede 25.4.2007 sendte vi en innsigelse/innspill til Rådmannen i Ringsaker vedrørende planlagte boligområder B36 og B37 i kommuneplanens areal del 2006-2018. Der foreslår vi at Ringsaker kommune kjøper området og gjør det til et rekreasjon og turområde til beste for Brumunddals befolkning.

Det er forstemmende å se at et sånt område overlates til private utbyggere. Men slik kan det gå i en kommune der de folkevalgte ser ut til å sove, mens rådmannen bestemmer.

Brumunddal

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke