Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Boligkrise?
Boligmarkedet

Publisert: 18.aug.2016 04:00
Oppdatert: 18.aug.2016 09:26

Boligkrise? Ja, det må en vel nesten si at det er slik som prisene flyr i taket. For ungdom som vil sette bo må det jo være spesielt vanskelig. Hvis de nylig har kommet seg ut i arbeid og kanskje både har studielån og billån å nedbetale på, blir det vel ingen penger igjen til sparing for egen bolig. Arbeider de i helsesektoren og ikke får full stilling, blir det jo enda verre.

Fristende da er det å ta opp lån så lav som renta er nå, og så lett som det kan være å få lån i de fleste banker når en er i fast stilling. Men det kan jo bli krise om renta går opp. Det var jo slik det begynte i USA, en økonomisk krise rom rammet verdensøkonomien sommeren og høsten 2008. Tallet på misligholdte boliglån hadde økt voldsomt fra 2007 og 12 måneder framover, og det ble konkurser og vanskeligheter også for bedrifter og banker.

Det burde vi vel huske på og ta lærdom av her i Norge, men folk er visst ikke så redd for å ta ut forbrukslån med høy rente later det til. De såkalte bolighaier som det er mange av i Oslo, har sett muligheten for god fortjeneste ved å eie mange boliger utenom sin egen, og så leie ut. Det vekker bekymring. Det hadde jo vært bra om næringslivet og industrien hadde fått slike investeringer i stedet, eller at de er med på å bygge nye boliger til en overkommelig pris for vanlige folk.

Jeg leser 12. august at Eidsiva vil bygge innlandets første solsellepark, og vil ha oss alle med på spleiselag. Håper det har framtid, vi trenger jo energi med tanke på at olja tar slutt. Håper at noen med penger tør å satse her. Vi er jo avhengige av USA, og de har jo kommet langt med å kutte ut olje, spesielt fra land langt unna som for eksempel de arabiske land. De tar fra Canada i stedet, og bedrifter bruker mye gass som energi i stedet for olje.

Vi får håpe at politikerne våre kan gjøre noe med boligpolitikken, og at viktig industri og energi blir på norske hender. Likeså at bonden får levelige vilkår slik at vi er sikra nok mat og uten gift. Men boligmangel har det vel alltid vært. Et nygift par ble gratulert med giftermålet og fikk spørsmål om hvor de bodde. Det var hos hennes foreldre. Hvor bor så de, var spørsmålet. Jo, det var hos en av deres foreldre. Så slik kan det bli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke