Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BOM: Bjørn Johnsen mener at Odd- Amund Lundberg bommer fullstendig når det gjelder bom på Bergshøgda. FOTO: Christian Bergheim
 
Bom på Bergshøgda
Først vil jeg si at jeg har stor sans for Odd Amund Lundbergs mange utspill i Ringsakerpolitikken og vil gratulere SP med å ha løsrevet seg fra AP. Men i bomsaken på Bergshøgda bommer han fullstendig.

Publisert: 22.feb.2019 10:52
Oppdatert: 22.feb.2019 11:54

meninger

Han spør om jeg synes det er greit med forskjellige avgifter i søndre og nordre del av kommunen og om jeg synes det er greit med trafikk forbi barneskoler. Jeg synes ikke noen bompengeprosjekter verken på hovedvei eller lokalvei er fornuftig. Veifinansiering med bompenger er en foreldet, usosial og diskriminerende finansieringsmetode med store ulemper spesielt for lokalbefolkningen langs veien som ofte ikke engang har bedt om den. Den største ulempen er øket trafikk på lokalveiene for å unngå å betale bomavgiften.

Bommen på Bergshøgda settes opp som et trafikkregulerende middel, ikke for å finansiere E6. At noen av midlene som kommer inn her skal brukes på lokalveiene er bare for sminke saken og gjøre bommen mere spiselig for lokalpolitikerne. Blir det gratis å kjøre her vil lokaltrafikken som nå bruker E6 mellom Mjøsbyene trekke inn igjen fra E6 og bruke Ringsakerveien og Furnesveien så langt det er mulig. Det dreier seg om svært mange biler hver dag. Det er dette bommen er ment å hindre uten å ta hensyn til hvordan dette rammer befolkningen økonomisk.

Selvsagt ønsker jeg ikke øket trafikk rundt barneskoler men jeg ønsker heller ikke betydelig øket trafikk i de allerede svært trafikkbelastede hovedveiene gjennom Dala. Hva har de som bor og oppholder seg langs disse veiene gjort som fortjener at Lundberg ikke tar hensyn til dem? Har de ikke skreket høyt nok? Og Lundberg går jo også mot at det blir lokal biltrafikk over brua i Kirkevegen noe som kunne ha avlastet Miljøgata noe. Hadde han hatt virkelig interesse for trafikkavvikling i Dala hadde han gått inn for flere tverrforbindelser over elva i stedet for å gå imot dette og dermed pøser han på med enda mere trafikk gjennom Miljøgata. Bommen på Bergshøgda har vært i planen hele tiden og det er høyst spekulativt at Lundberg først nå, tett før lokalvalget, ser lyset og stemmer mot noe han stemte for da saken gikk. Ingen steder har slike protester ført fram. Det har kun ført til uro, ubehageligheter og setter naboer og lokalmiljøer opp mot hverandre noe som dette innlegget er et godt bevis for. Den eneste virkelige løsningen for dette er å skrote hele ordningen med bompenger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke