Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Torg: Det nye Tingvoldtorget to dager før det ble åpnet.
FOTO: ARNT OLAV VELTEN
 
Bommer med bortimot ti millioner
27. august tar Line Mette Teigland i HA utgangspunkt i at en i byggingen av den nye flerbrukshallen i Ottestad har hatt en overskridelse på 10 millioner kroner.

Publisert: 11.sep.2015 04:00
Oppdatert: 11.sep.2015 13:16

Det videre at «..flere ganger de siste årene har det gått skeis med flere store prosjekter». I mitt tilsvar påpeker jeg at dette er «ukorrekt informasjon».

I Stangeavisa 10. september er «flere prosjekter» eksemplifisert med to (i tillegg til å gjenta Ottestadhallen): Oppussing av Tingvoldtorget med et merforbruk på fem millioner kroner, og det nye kjøkkenet på Stange helse- og omsorgssenter som «utløste et høyt merforbruk». Tingvoldtorget ble avsluttet med et mindreforbruk på 123.000 kroner i forhold til kommunestyrets ramme. Kjøkkenet med et mindreforbruk på investeringsbudsjettet på over fire millioner kroner.

Les også Teiglands innlegg: Går ikke på skinner

Det er krevende å ha en saklig politisk meningsutveksling basert på et så sviktende grunnlag. Når det gjelder det nye kjøkkenet så var kommunestyrets investeringsramme, som administrasjonen hadde å forholde seg til, 27 millioner kroner. Prosjektet har pr. 1. september et mindreforbruk på fire millioner kroner. Hvordan dette blir til et «høyt merforbruk» er krevende å forstå.

Når det gjelder Tingvoldtorget ble endelig plan utarbeidet i 2009. Kostnadsrammen ble i 2009 satt til sju millioner kroner, og det ble forutsatt at en skulle få to millioner i tilskudd fra grunneiere og andre private. Tilskuddet fra private ble til slutt 1,3 millioner. Det ble derfor etterbevilget 400.000 kroner. Prosjektet viser til slutt et mindreforbruk på ca. 120.000 kroner.

Teiglands to eksempler for å underbygge sin påstand om en økonomi ute av styring, bommer med i alle fall bortimot 10 millioner kroner. Jeg tror den politiske debatten alltid blir bedre dess høyere presisjon vi legger oss på.

Konklusjonen fra eksterne som har vurdert økonomien og økonomistyringa i Stange Kommune, sist uttrykt i KOSTRA – tallene, er samstemte i et det er orden på økonomien i Stange. Det er et faktum. Samtidig har vi, som nevnt tidligere, utfordringer framover. Utfordringer som er felles for velferdskommunene i landet vår.

Det er en krevende ubalanse mellom voksende behov for tjenester med påfølgende utgifter og den inntektsutvikling vi er forespeilet. Og en kommer ikke unna, selv om vi selv også har et ansvar, at det er Regjeringen som sitter med nøkkelen til kommuneøkonomien. Men der prioriteres som kjent skattelette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke