Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Bommer på sideveier

Publisert: 15.jan.2019 11:04
Oppdatert: 15.jan.2019 11:15

Når det gjelder bompengefinansiering på sideveier i Ringsaker, er det en meningsløs tanke. Arendal skrotet de bomringen rundt byen. Til og med Arbeiderpartiet der var med på dette. Utrolig. Da er det håp i Ringsaker også, hvor Arbeiderpartiet vil bli tungen på vektskåla. Bompenger i tillegg til vår avhengighet av bil vil gi store utfordringer for mange.

Mitt spørsmål blir, skal lokalbefolkningen i Ringsaker straffes for at det skal går en E6 gjennom vår kommune?

Det er naturlig at de som tilhører kommunen bruker lokale veier. Hva skal vi med lokale sideveier og hvem skal bruke dem hvis ikke kommunens innbyggere skal gjøre det? Jeg tror det er lite sannsynlig at det blir så mange som kjører E6 mellom Mjøsbrua og Hamar som kommer til å svinge av E6 og velge sideveier gjennom Ringsaker som alternativ for å slippe bommene. Jeg tror ikke GPS-en fører så mange om sideveiene heller. Hvis noen mot formodning skulle velge å kjøre sideveiene, er det mulig at det vil kunne få innvirkning på økt handel i vår kommune og at noen stopper og gjør seg bedre kjent her. Vi ønsker det også, men er det glemt?

Dersom noen finner ut at vi er en kommune uten bompenger på sideveier, vil det kanskje bety at noen ønsker å bosette seg i vår kommune også sammen med gratis parkering i hele kommunen? Kanskje det føles så viktig for dem som oppdager dette at det blir avgjørende for at Ringsaker er den plassen de vil bo sammen med mange arbeidsplasser her, og hvor viktig er det for våre innbyggeres og kommunens økonomi? Hva med å markedsføre en kommune uten bomavgifter på sideveier og gratis parkering i kommunen? Har det noe å si?

Hva med familienes økonomi, som ofte har to biler som brukes og bor slik til at de må passere flere bommer for å komme seg på jobb, barnehage og fritidsaktiviteter? Hva med handlingsfriheten til folk?

Blir det derimot bompenger på fylkesveiene (84), Ringsakerveien og Turistveien, som er naturlige alternativer for våre innbyggere å benytte for å komme frem innenfor kommunen, er det mer sannsynlig at vi vil får en ytterligere forflytting av trafikken til veier som ikke er dimensjonert for det. Det vil trolig føre til store trafikale utfordringer og store muligheter for uhell og uønsket økning av trafikkdrepte.

Ringsaker Frp ønsker ikke bom på sideveier, men full valgfrihet til bruk av sideveier uten disse bompengekostnadene. Nå håper vi å kunne få til dette tverrpolitisk for Ringsaker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke