15. sep
 
Bompenger
Feil i artikkel.

Publisert: 09.mar.2016 04:00
Oppdatert: 09.mar.2016 10:13

I HA 8. mars prøves det å skape et inntrykk av at jeg skal ha anbefalt Svetlana Johnsen å stemme for bompenger og at jeg i tillegg skal ha anbefalt Ap å stemme ned Frps forslag. Dette er feil.

Les også: Frp splittet om bompenger

La meg gjøre det klinkende klart. Frp er imot bompenger. I løpet av mine 16 år som folkevalgt i Hedmark fylkesting og flere perioder i Stange, Hamar og Ringsaker kommunestyrer, så har jeg stemt i mot hvert eneste bompengeforslag. Som vei politisk talsmann i Fremskrittspartiet på Stortinget, har dette også vært en svært viktig fanesak for meg og jeg anbefaler våre lokalpolitikere å stemme mot bompenger.

Jeg har heller ikke anbefalt Svetlana Johnsen å stemme for bompenger. Det har hun også bekreftet overfor Hamar Arbeiderblad. Jeg svarte kun på en henvendelse, hvor hun ville ha bekreftelse på om dersom forslaget til bompengefinansiering, som var lagt frem fra administrasjonen og formannskapet, ville bli nedstemt, så blir det ingen vei. Mitt svar var ja, uten enighet rundt finansieringen, blir det heller ikke mulig å bygge veien. Slik er dessverre den politiske realiteten.

Uttalelsene fra varaordfører Geir Roger Borgedal fra Ap faller på sin egen urimelighet. Ifølge HA skal han ha rådført seg med meg og sagt at jeg mener de bør stemme ned Frps forslag om nei til bompengefinansiering. Dette er feil. Det er også helt meningsløst og ulogisk. Hvor er logikken i at Arbeiderpartiet, som er et av Norges mest erfarne og største partier og med rene flertall i kommunestyret, skulle be meg om råd om hvordan de skal stemme? Det blir helt absurd. Denne uttalelsen ser jeg på som et ufint slag under beltestedet, fordi det rokker ved min troverdighet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke