Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Bompenger, byråkrater og avgifter
Fremskrittspartiets politikk

Publisert: 29.jul.2016 04:00
Oppdatert: 29.jul.2016 08:27

«Pensjonistpartiets» Bernhard Høiberget synes ikke at prioriteringen av nytt kulturhus på Tingvold og tvungen tildekking av muslimske kvinner er viktige saker. Han ser ingen sammenheng mellom kommunalt sløseri og økte offentlige avgifter når han i sitt innlegg ber meg svare for hvorfor den norske stat krever inn mer bompenger enn tidligere, hvorfor Staten har ansatt flere byråkrater, og hvorfor avgiftene øker.

Jeg er takknemlig for Høibergets tillit til min evne til å forklare kompliserte spørsmål, og skal etter beste evne forsøke å gi en forklaring.

a) Vedlikehold og investering i vei og bane har blitt neglisjert i mange tiår. Ingen regjering har bygd og opprustet så mye vei og bane som den sittende regjering. Frp vil bygge uten bompenger. Resten av Stortinget vil bygge med. Stortinget bestemmer. Høiberget må gjerne bidra til fjerning av bompenger ved å gi sin stemme til Frp.

b) Frp har lovet å få ned kriminaliteten. Da må Politiet være synlig. Med Frp i regjering prioriteres kriminalitetsbekjempelsen. Det har derfor blitt opprettet mange nye politistillinger. For å bygge vei kreves det tilstrekkelig planleggingskapasitet. Det har derfor blitt ansatt flere ingeniører. Frp har lovet å få ned saksbehandlingstiden i det offentlige. Til det kreves flere hender. Frp reduserer tungrodd byråkrati, og flytter byråkratene fra kontorene til praktiske arbeid.

c) Frp har senket skattetrykket til folk flest. Skatter og avgifter til folk flest er redusert med flere milliarder. Frp har fjernet avgiften på båtmotorer. Bare på Mjøsa er det 7.000 båter eid av vanlige arbeidsfolk. Frp har fjernet den urettferdige arveavgiften, halvert omregistreringsavgiften, gitt 20 prosent rabatt til bilister med bombrikke, og forhindret en kraftig økning av NRK-lisensen. Kraftige økninger i avgiften på drivstoff til bilene folk flest bruker daglig har blitt forhindret med Frp i regjering.

Når Bernhard Høiberget sikter til at de offentlige avgiftene bare øker, må det derfor først og fremst være de kommunale avgiftene han sikter til. Kommunale avgifter og gebyrer til Stange kommune har de siste årene økt kraftig. Med «Pensjonistpartiets» støtte, fortsetter dessverre sløserikulturen i kommunen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke