Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
E6 bompenger: Det blir dyrt å være bilist på E6 i Ringsaker.
Foto: Henning Holter Christensen
 
Bompenger og supermenn
Det var ikke bare min kollega som hadde en middels dag på jobben i Ringsaker kommunestyre på Fuglseng sist mandag.

Publisert: 16.mar.2016 04:00
Oppdatert: 16.mar.2016 10:19

Ingen andre politiske partier bortsett fra Frp hadde et alternativt forslag å komme med til Nye veger AS. Det forteller meg om en grå masse som ikke er i stand til å møte toppbyråkraters trusler om ikke å lage vei dersom de ikke godtar alle punktene i forslag til vedtaket deres.

Les også: Frp splittet om bompenger

Ved å lage dette som et hastevedtak tester de politikerne og kommunen, og de lar seg selvsagt skremme til å binde seg til å måtte betale nesten 200 kroner tur retur Stange- Moelv. Det er også spesielt å høre i debatten hvor nesten ingen tar hensyn til de som har dårlig råd i Ringsaker. Forskjellen mellom fattig og rik vil øke da flere må la bilen stå.

Les også: Bompenger - feil i artikkel

Det finnes eksempler på barnefamilier som må ut med over 3.000 kroner ekstra i måneden for å kunne fortsette som før med reiser til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Fantastisk at Ringsaker Ap og resten av nikkedukkene tar slike avgjørelser på vegne av dem. Uskikkelige skapsosialister kaller vi dem.

Heldigvis vil alle folkevalgte i Frp stemme nei til bompenger, både Stange Frp og Hamar Frp samt fylkestingsrepresentantene for Frp stemmer nei til bompenger. Ja, vi vil ha ny E6. Det får vi også. Men det var helt unødvendig å binde seg til så høye bomtakster nå. Men hvis folk vil få ned bompengetakstene så er man nødt til å stemme Frp. Ingen andre partier har denne viljen til å fjerne dem.

Det hjelper som nevnt ikke å ha regjeringsmakt så lenge man ikke har flertall i Stortinget. Denne saken viser også at Hamar Arbeiderblad har rett. Lokalpolitikere er ikke supermenn. Det kan vi slå fast. Ap-representant Arne Skarseth sa det så betimelig i kommunestyremøtet sist. Hvis jeg ikke har råd må jeg la bilen stå. Han glemte å tenke på at han ansvar for mer enn 33.000 innbyggere i sin kommune hvor mange av dem også må la bilen stå.

I tillegg glemte han å henvende seg til ordføreren sin to ganger også. Men han er tilgitt, Fuglseng gård egner seg best som et festlokale, ikke til et kommunestyremøte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke