16. sep
 
Bompenger på sideveier

Publisert: 16.jan.2019 15:51
Oppdatert: 16.jan.2019 15:59

Jeg ser at politikerne i Ringsaker går inn for å redde sideveiene til E6 fra å bli bompengebelastet, slik at lokalbefolkningen kan kjøre gratis. Jeg må igjen si at dette er veldig bra initiativ, og at jeg savner dette når det gjelder sideveien, (gamleveien) mellom Løten og Elverum. Det er fortsatt veldig stille omkring denne saken i Løten. Hvor er dere Løten-politikere? Snart er det for sent.

Det er jo helt forferdelig at din adresse, det vil si på hvilken side av bommen du bor, skal avgjøre om du får bortimot 25.000 kroner i ekstra «skatt» pr. år, for å komme til og fra jobb fem dager pr. uke. Dette må da dobles, hvis man er så uheldig å måtte kjøre to biler på grunn av forskjellig arbeidstider i familien.

Og kom ikke med at vi kan kjøre kollektivt, da dette ikke lar seg gjennomføre her ute i Løten-bygda. Ikke bestandig det passer å bruke skolebussen, da dette er eneste alternativ.

Alt dette for at det bygges en «luksusvei» som skal lette gjennomfartstrafikken forbi Løten -Elverum. Det kan ikke være vi lokale som skal ta nesten hele belastningen med denne utbyggingen, når de fleste av i Løten-bygda, fortsatt vil bruke den gamle veien til og fra Elverum, fordi det faller mest praktisk for veldig mange av oss.

Jeg mener at alle bomprosjekter bør ha et gratis alternativ, noe EU også sier. Men vi i Norge har vel vært så utrolig heldige, at vi har fått unntak fra den loven, slik jeg har forstått det. Det er vel en av de få unntak fra EU-regler som vi har fått gjennom alle tider. En annen ting blir da også, at gratis sideveier skal belønne dem som er flinkest til å forhandle, og «skrike høyest». Dette bør være et fastsatt regelverk fra de styrende makter, som sier at alle bomprosjekter skal ha et gratis alternativ til bomveien.

Mange mener det vil føre til veldig trafikkøkning på gratisalternativene. Men når man kjører E6 langs Mjøsa, ser man da sjelden biler på den gamle veien som går parallelt der. Jeg mener at dette med forflytting av trafikk til gratisalternativene blir overdrevet. Gjennomgangstrafikken går nok raskeste veien uansett, og om man betaler bompenger der noen ganger i året spiller vel ingen rolle for folks økonomi, men for lokalfolket, som tilfeldigvis bor litt feil til i forhold til bomstasjonene, vil dette går dypt inn i familiers økonomi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke