Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
KADAVERDAMMEN: Miljøentusiastene i Ap tar et oppgjør med Einar Busterud angående hans innlegg om kadaverdammen. FOTO: Trond Lillebo
 
Bomskudd om kadaverdammen
Vi ba ordføreren om å ta miljøsaken alvorlig, men svaret fra Einar Busterud bærer preg av tåkelegging og bagatellisering.

Publisert: 21.feb.2019 10:25
Oppdatert: 21.feb.2019 10:58

Hamar har en ordfører som forsøker å få noen til å tro at kuers avføring spredt over tid og sted kan sammenlignes med råtnende døde dyr konsentrert i en lukket dam. Nedgraving av slakteavfall ble forbudt i 2009. Kuer får fortsatt lov å bæsje.

Ordføreren spør retorisk om vi mener tilfeldige dyr som har dødd alene bør samles inn i Stange. En sak helt uvedkommende denne som kun bidrar til å tåkelegge saken.

Ordføreren påstår at det bare var noe hundre kilo avfall i «Kadaverdammen» og fortsetter slik sin bagatellisering. Politianmeldelsen fra Fylkesmannen beskrev slakteavfall fra 40–50 elg og minst 10 påkjørte rådyr. Fylkesmannen skriver også at dammen var beregnet til 20 kubikkmeter.

Dokumenterbart er også de 115 tonn med avfall som ble søkt dispensasjon om å levere som spesialavfall. «De forveksler åpenbart disse kiloene med antall tonn med grus og stein som ble gravd opp i forbindelse med fjerningen», skriver Busterud til oss. At kommunen har produsert mer forurensning enn nødvendig er vel det saken dreier seg om.

Ved å harselere over Fylkesmannens pålegg undergraver ordføreren tilliten til de som fører tilsyn i forurensningssaker. Disse myndighetene må vi ha tillit til om Norge skal komme videre i kampen mot miljøkriminalitet.

Hamars rykte tar skade når kommunens fremste talsperson ikke evner å stå skolerett når det trengs. Boten fra Politiet for brudd på forurensningsloven er småpenger i forhold til omdømmetapet.

Busterud etterlyste klimaforslag fra AP. Vi har eksempelvis frontet bevaring av Vien Gård til jordbruksformål og Klukhagan som rekreasjonsområde. Vårt program for neste periode har også mye god miljø- og klimapolitikk.

Ordføreren prøvde også å avlede i innlegget sitt ved å etterlyse vårt engasjement i saken om mikroplast i Mjøsa. Avislesere flest har fått med seg AUFs engasjement for ny mjøsaksjon, med solid ryggdekning fra Aps tillitsvalgte.

Vi vil at folkevalgte skal gi miljøarbeidet tyngde. At byens fremste representant undergraver miljøvernmyndighetene og lovgivningen på området gjør ordføreren til en dårlig rollemodell.

Vår ordførerkandidat Aud M. Riseng tar miljøet alvorlig, men også Einar Busterud er hjertelig velkommen til å skru opp seriøsiteten, for eksempel ved å støtte AUFs initiativ til en ny mjøsaksjon!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke