Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
FLYDUR: Innsenderen mener at boområdet i nærheten av flyplassen forsøples av en evig flydur.
 
Boområdet forsøples av en evig flydur
Nå er begeret fullt! Det har vært fullt lenge, i årtier, ja helt siden 1960-tallet.

Publisert: 11.jul.2019 13:34
Oppdatert: 11.jul.2019 13:40

Er det noen mening i at et fredelig og trivelig boområde skal «forsøples» av en evig dur rett over hodene våre?

På fine sommerdager, som vi har for tiden, rekker en så vidt å setter seg ut med avisen og frokosten før bråket begynner for så å varer det helt til kvelds.

Jeg vet at det er mange med meg som plages av den intense virksomheten på Stavsberg. Personlig har jeg over år vært igjennom hele følelsesspekteret fra sinne, fortvilelse, resignasjon, håpløshet og manglende energi. Jeg må jo undre meg over hva slags «hellig ku» denne plassen synes å være.

Det het seg at forutsetningen for å få bebygge Voll og Lund var at flyplassen skulle bebygges. Hvorfor hører vi ikke noe mer om det?

Gjenvinningsstasjonen på Stavsberg er besluttet nedlagt. Dette området, sammen med flyplassen, vil kunne avhjelpe mangelen på boliger betraktelig. Kommunen politikk er å vokse i innbyggertall. Det letes jo etter nærområder for bebyggelse.

Med rette reklameres det med alle de goder Hamar har å tilby sine innbyggere, men det holdes inne med den jevnlige flystøyen rett over bebyggelsen.

Og kan det av sikkerhetsgrunner være forsvarlig å operere en flyplass, med avgang og landing så nær en kompakt bebyggelse? Og dertil visstnok med uøvede piloter! Det finnes da vel restriksjoner på det området?

Det er valg i høst. Uten å røpe mitt eget standpunkt har jeg forhørt meg om enkelte partiers mening om flyplassens skjebne.

Fra mitt ståsted var det oppløftende svar, fra «vi har landet på nedleggelse» til «flyplassen skal vekk!»

Den som lever får se og i mellomtiden håpe.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke