hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Bør flyttes litt

Publisert: 06.feb.2017 16:51
Oppdatert: 06.feb.2017 16:56

Jeg har lest gjennom to sider fra Dagens næringsliv 28. januar nøye. «Denne byen kan bli en av Østlandets mest attraktive». Den blir det, Jeg vet ikke om forfatteren Erling Dokk Holm har næringsinteresser i byggingen. Marginalisering var et merkelig ord i en merkelig avis. Men for leserens skyld betyr det ifølge Wikipedia:

Marginalisering er i sosiologien en ekskluderingspraksis overfor enkelte grupper eller personer, som ender opp med å «bevege seg i en gråsone mellom sosial integrasjon og samfunnsmessig utstøtning». Ofte kan dette komme av at personene det gjelder ikke er i stand eller er ønsket i arbeidsmarkedet, av ulike årsaker, og dermed ikke kan bidra fullt ut sosialt og økonomisk i samfunnet. I verste fall kan marginalisering føre til sykdom eller hungersnød for de berørte.

Vedkommende kan nok ikke ha vært i Nice eller andre byer på den franske rivieraen og sett hvordan de desperat ønsker å fjerne motorveien fra stranda. I Nice er det snakk om å legge Tram på motorveien langs strandpromenaden. Uten at jeg syntes det taler for en jernbane langs mjøsstranda, slik Erling Dokk Holm prøver seg med.

I blant er det en fordel å tenke helt nytt. Slik tror jeg det er på Hamar nå. Så jeg er enig med det politiske flertall i byen. Og jeg håper ikke de begynner å rote.

Jernbanen bør flyttes litt. Strandsonen er altfor verdifull til at x antall tog per døgn skal dundre gjennom der.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke