buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Hamar bør ta seg til rette, slik naboene gjør

Publisert: 30.jan.2018 09:57
Oppdatert: 30.jan.2018 10:14

Hamar er inneklemt mellom naboer som suger skatter og avgifter av de som har jobb i byen men bor hos en av naboene. Naboene spekulerer i dette og bygger ut både boligfelt og næringsarealer tett opp til byen.

Byen prøver å få klargjort både boligarealer og næringsarealer innenfor byens arealer, men staten, både ved fylkesmannen og andre etater, stikker kjepper for disse planene ved hjelp av innsigelser. En får straks mistanke om at det er kameraderi mellom staten og nabokommunene ettersom disse stadig vekk bygger både ned matjord og annet uten innsigelser.

Hamar kommune burde gi faen og ta seg selv til rette på egen eiendom ettersom naboene gjør det.

Men – det som forundrer litt: Det virker som Hamar kommune står litt med lua i handa når det kommer til stykket.

Hvor mye og på hvilken måte presenterer Hamar sitt arealproblem/-behov overfor de avgjørende departementene? Er Hamar kommune flinke nok til å forklare situasjonen kommunen er i eller er det slik at det er en skjult agenda som skal hindre Hamar i vekst og utvikling? Hamrer Hamar kommune nok og lenge nok på døra til departementene? Forlater de kontorene til departementene uten at de har fått departementene til å forstå alvoret ved at naboene kveler Hamars utvikling?

Hvorfor har byer som Hamar kan sammenligne seg med for lengst fått sine utvidelser og sammenslåinger de siste årene uten at Hamar har fått det? Kan det være at Hamar kommune er litt sidrompa og traust i sin tilnærming, litt sånn Aukrust; er det så fali da?

Er det ingen i Hamar kommune som kan slå litt hardt i bordet i departementene, slik at byråkratene kan våkne og bli litt skræmt i sin politiske trygghet?

Ordføreren er som Solan til Aukrust, litt sidrompa og traust og kanskje litt mett på jobben sin? Rådmannen er litt mer på hugget og er kanskje rett mann til å fremme og forklare situasjonen. De andre politikerne i Hamar kommune tror at de er i Flåklypa og har nok med det. Hamar kommune må bli litt tøffere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat