buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Bør hete Hedoppland

Publisert: 30.okt.2017 13:32
Oppdatert: 30.okt.2017 13:34

Først vil jeg påpeke at HA med bedre viten, med hensikt utelater det meste øst for Løten i sin dekning i sin avis. For mye fokusering på billige kommentarer vedrørende Storhamar damehåndball og ishockey, kun i beste fall små notiser ved idrettsbegivenheter øst for Løten.

Dette har kanskje sin klare årsak i konkurrerende avis Østlendingen med samme eierhus? Jeg har lagt merke til at Østlendingen er bedre til å dekke Hamar-regionen. Det vil si motsatt. Hamar har jo alltid vært seg sjøl nærmest, også mye på bekostning av omliggende områder.

Forslag til navn på en eventuell sammenslåing av Hedmark og Oppland er Hedoppland.

Begrunnelse: Områdene i gammel tid hette Uppland og Heidmork. Følgelig vil en da ivareta det historiske og dagens identitet. Mye lettere å markedsføre enn tidligere nevnt Opplandene, Innlandet eller Mjøsfylket. Det blir for mye oppkonstruert og vanskelig i bruk.

Fylkeshovedsete foreslås Elverum. Begrunnelse: Se til Møre og Romsdal. I sin tid var det stor diskusjon om nettopp fylkeshovedsete. Ålesund var da størst og viktigst og Molde minst av Ålesund/Kristiansund og Molde.

Som et kompromiss ble Molde valgt for å unngå videre krangel og slik har det siden fungert. Dette ville også utvikle den østlige (og nord/sør) delen mer, da den vestlige delen allerede er godt representert i dag.

Videre er det god infrastruktur her med motorveg til de andre hovedbyer (bygges i dag), jernbane og veger ellers. Videre kun 2,5 til ca. seks mil til de andre hovedbyer i området. Dette er vel en «brannfakkel» for endel, men svært så fornuftig på sikt.

Lykke til Hedoppland, Elverum.

Lørenskog

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat