Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Bør være offentlig grøntområde

Publisert: 13.nov.2018 15:14
Oppdatert: 13.nov.2018 15:23

Generelt mener vi at Hamar bør ta vare på de grøntområder og åpne plasser som ennå finnes i byen og nærliggende områder. Vår generasjon har ikke noe monopol eller rett til å bygge ned det som finnes av grønne lunger, friområder og ubebygde plasser - også kommende generasjoner bør få anledning til å vurdere slike spørsmål.

Når det gjelder Tjuvholmen, synes det som om kommunens rådmann og sentrale politikere (ordføreren) har det meget travelt med å få på plass en såkalt intensjonsavtale/opsjonsavtale/håndgivelse av et 4 dekar stort område ytterst på Tjuvholmen for å imøtekomme investoren, Arthur Buchardts, ønske om hotelltomt på Tjuvholmen.

Firmaet AS Invest ønsker å bygge et storhotell med 320 rom, konferanseromfasiliteter og inntil 35 etasjer -over 100 meter høyt -ca. 50 meter høyere enn Mjøstårnet i Brumunddal - som for mange Hamar-borgere synes fullstendig meningsløst.

Et bygg i denne størrelsen vil blant annet skape betydelige skyggevirkninger, sannsynlig også mange klimamessige virkninger i mjøslandskapet i området nær bykjernen.

Også mange nye innbyggere på Espern vil miste et naturlig friluftsområde nær bykjernen. Nye innbyggere på Espern vil utvilsomt ha behov for et grøntområde nær sine boliger.

Vi vil sterkt tilrå at Hamar kommune lar Tjuvholmen forbli et offentlig, tilgjengelig friområde uten ytterligere bebyggelse til beste for Hamars innbyggere nå og i mange år fremover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke