17. sep
 
Børresen, Holm, Øygarden og Skipnes’ fulltreffer
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 03.aug.2016 04:00
Oppdatert: 03.aug.2016 09:50

Magnar Børresen, Gunnar Holm, Bjarne Øygarden og Olav Skipnes tilfører jernbanedebatten en dimensjon som ingen andre er i nærheten av. De har en gjennomarbeidet plan for kulvert i vest som ingen så langt har drept. I tillegg klarer herrene på en lun måte å parkere aksjonen for en jernbanefri strandsone slik at aksjonens leder framstår lett påkledd både med hensyn til fakta og retorikk.

LES OGSÅ: Usanne påstander

De har fått fram Jernbaneaksjonens sanne trosgrunnlag - at strandsonen starter ved Koigen og stopper ved Hamar Stasjon og at alle jernbanetekniske innretninger innenfor denne parsellen er uspiselig.

LES OGSÅ: Usanne påstander?

Klarere er det ikke mulig å synliggjøre at aksjonen for en jernbanefri strandsone mer og mer framstår som en aksjon som ikke har troverdighet i den viktige prosessen det er å få dobbeltsporet helt fram til Hamar i 2024. Hvis aksjonens talsmann Geir Bjørnar Smebye, har 6.000 personer bak seg i kampen mot enhver vestlig løsning, uavhengig av konsekvenser for strandsonen, er dette så spesielt at det bør være mat for historikere.

Det kan ikke være slik at det er 6.000 som allerede har tatt standpunkt mot kjøreledninger i strandsonen! Og heller ikke slik at 6000 syns det er greit at dobbeltsporet til Hamar blir tatt ut av NTP på ubestemt tid hvis synlige kjøreledninger kommer?

Det normale ved folkelige aksjoner er at saken aksjonen er MOT, følges opp med hva aksjonen er FOR. Aksjonens styre burde i det minste ta en rundspørring blant sine 6.000 støttespillere om hva disse kan akseptere, av vestlig løsning, trase midt eller øst, eller om det er likegyldig for medlemmene om dobbeltsporet kommer til Hamar.

Jeg ønsker Børresen, Holm, Øygarden og Skipnes lykke til i sin meget godt argumenterte løsning for kulvert i vest, og berømmer deres lune og velformulerte behandling av Smebyes grunnløse beskyldninger om usanne påstander. (HA 29. juli)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke