buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Bort fra norsk kultur?
Vanlig god sang og musikk

Publisert: 29.jul.2016 04:00
Oppdatert: 29.jul.2016 08:31

Skal vanlig god sang og musikk, bli borte fra den norske kulturen? Slik jeg opplever det er sang- og musikkutøvere totalt hjelpeløse hvis det ryker en sikring i strømnettet ved fremføring av musikk eller sang. Om det er små eller svære musikkband må det være miksebord så store som kirkeorgel. Og høyttalere så digre som gammeldagse appelsinkasser. Og et lydnivå som kan sprenge treskaller og pappskaller i filler.

Norge har virkelig mye god sang og musikk. De beste musikerne tenker jeg må være Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen og Ingrid Bjørnov. Sangere har vi også. Jeg nevner Sissel Kyrkjebø, Kirsti Sparbo, Åse Kleveland og Mari Boine.

Det finnes sikkert gode opptak av Åse Wentzel og Bjøro Håland, Åse Thoresen sammen med broren Børt Erik. Ja det er virkelig mye bra å velge i blant gode norske enterteinere som kan norsk. Vi må ikke glemme Wenche Myhre, Kari Svendsen og Gitarkameratene. At noen velger å bruke mikrofon er jo greit, bare disse ikke er tilkoble noen grusomme lydforsterkere. Når jeg blir invitert til en konsert eller revy, garderer jeg meg med å ta med gode ørepropper. Men det er heller ikke fullgod beskyttelse mot vanvittige lydnivåer.

På min DAB-radio er det en knapp jeg dessverre må bruke veldig ofte. Når det blir sendt låter med engelsk tekst, og noe musikk som i mine øre høres ut som et helsikes spetakkel, er jeg rask med å bruke avknappen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat