Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Bra at Arbeiderpartiet støtter SVs forslag

Publisert: 16.nov.2017 12:11
Oppdatert: 16.nov.2017 12:22

SV har de siste åra fremmet forslag om en opptrappingsplan for psykisk helse i kommunene. Det samme har Sp gjort. Derfor ble jeg glad når jeg ser at Aps Anette Trettebergstuen nå sier Ap vil det samme. De har riktignok bare halvparten av SVs satsing som er på 200 millioner, men uansett er dette bra.

Skal vi klare å gi et bedre tilbud så må hjelpen hvis du sliter psykisk, være lett tilgjengelig, terskelen for å få hjelp må være lav og ventetiden kort. Sagatun brukerstyrt senter på Hamar et ett godt eksempel, Stanghjelpen er ett annet. Her gjelder det å fange opp folk før utfordringene tårner seg opp og får langvarige og alvorlige konsekvenser. Derfor må kommunene få mer penger til dette arbeidet og pengene må øremerkes.

Opptrappingsplanen må være forpliktende og både forebyggende og rehabiliterende tilbud sin plass. Derfor har SV i flere år foreslått en opptrappingsplan for psykisk helse og prioritert det i budsjettene til kommunene og øremerket pengene.

Det er særlig viktig for å kunne bygge opp kommunal kompetanse og kapasitet til å følge opp pasienter som nå skrives ut raskere fra spesialisthelsetjenesten enn før. Da må pengene faktisk gå dit de skal. Bra at Ap nå er enige i det.

Stortingsrepresentant SV

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke