17. sep
 
Bra, Høyre!

Publisert: 20.mar.2019 14:12
Oppdatert: 20.mar.2019 14:17

Høyre har hatt landsmøte og vedtatt nytt prinsipp-program. Siden Høyre er det dominerende partiet og har statsministeren i en flertallsregjering, er det ekstra viktig hvilke standpunkt som vedtas. For to av sakene har jeg lyst til å uttrykke glede over resultatet.

Det ene er spørsmålet om aktiv dødshjelp. På forhånd hadde blant andre Unge Høyre sendt inn forslag om å fjerne partiets «nei til aktiv dødshjelp», og det var knyttet spenning til hva det endelige resultatet ville bli. Både stortingspresident Tone Trøen og helseminister Bent Høie argumenterte sterkt mot å åpne for aktiv dødshjelp. Det ble da og det endelige resultatet – selv om over en tredjedel av landsmøtet stemte for.

Den andre saken som jeg er glad for avstemmingsresultatet, gjelder tiggeforbudet.

Som i andre partier har det og i Høyre vært diskusjon om en skal forby tigging. Den endelige formuleringen i programmet ble: «Alle mennesker har rett til å be om hjelp når de trenger det, også når det skjer i form av tigging.

Både statsminister Solberg og helseminister Høie stemte for øvrig mot den siste delen av setningen: som uttrykkelig nevner tigging.

Men altså: etter mitt syn to positive vedtak på Høyres landsmøte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke