buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Bra når det lever
Dyr brukt til klær.

Publisert: 22.mar.2016 04:00
Oppdatert: 22.mar.2016 10:08

Mandag forrige uke skrev Maren Elton et innlegg i HA om dyr som blir brukt til klær. Hun mener vi bør slutte å bruke ull, pels og skinn.

Alle dyrene i norsk landbruk er en viktig og naturlig del av næringshjulet. Av kua får vi skinn og kjøtt, og av minken og reven får vi blant annet pels, biobrensel og gjødsel. Det handler egentlig bare om å bruke det naturen har gitt oss. Det viktigste er at dyret har det bra mens det lever, uavhengig av hva det blir etterpå.

I Norge har vi god dyrevelferd. Godt stell, jevnlige velferdsvurderinger og bondens daglige tilsyn til dyrene er med på å sikre at minken og reven på gården har det bra.

At dyrene trives i miljøet de lever i er en forutsetning for ethvert dyrehold. Minken og reven i norske pelsdyrgårder er godt tilpasset burmiljøet. Dyrene jeg har jobbet med har vært tillitsfulle, rolige og vant med mennesker. Det er et resultat av over 100 år med målrettet lynne- og avlsarbeid. Maren mener at pelsdyrene lever i små nettingbur – slik er det heldigvis ikke. I løpet av de siste årene har burene blitt større og mer fleksible. Dyrene har blant annet liggehyller, aktivitetsobjekter og skjul med halm.

Maren skriver at næringen mottar statlig støtte. Det eneste tilskuddet næringen får i dag er avløsertilskuddet på lik linje med andre husdyrnæringer i Norge. Uthvilte og motiverte bønder gir god dyrevelferd. Det får du ikke hvis du jobber hver eneste dag, hele året. Derfor er avløsertilskuddet et viktig tilskudd – for bonden, kua, sauen, minken og reven.

Jeg oppfordrer Maren og alle som er interessert å besøke en pelsdyrgård eller andre gårder og se med egne øyne hvordan det står til i norsk landbruk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat