17. sep
ELITEIDRETT: Her har vi tydeligvis hatt en klubb, hvis ledelse inn til nå har styrt klubben med den ene armen ned i breddeidretten, og den andre ned i kommunekassa. Foto: Mattis Røhne
 
Brede vingespenn og håp i hengende snøre
Jeg vet ikke om folk helt har skjønt alvoret. Storhamar Håndball Elite er teknisk konkurs.

0
Publisert: 22.jul.2015 04:00
Oppdatert: 22.jul.2015 07:15

Det er bare tre ihuga entusiaster som nå ofrer penger, fritid og hår for å redde klubben fra drukningsdøden. Og de ber om VÅR hjelp.

Kommer hjelpen?

Vel, det er lov å være optimistiske, men tallenes objektive tale er rimelig klar. «Aksjon Blanke Ark» ga 50.000 kroner inn den første dagen, 19.000 kroner de tre påfølgende dager, for så å synke ytterligere til 10.000 kroner de siste fire dagene. En nøktern iakttaker hopper ikke i stolen over en slik utvikling. Snarere synker han sammen i resignasjon.

Pengene er selvsagt viktig for det nye styret i Storhamar Håndball, men vel så viktig er det å føle at de har et bredt og samlet Hamar i ryggen når de skal bringe klubben på fote igjen. 82 sympatierklæringer på Facebook, og et økonomisk bidrag fra omtrent det samme antallet, bør gi grunn til bekymring. Ikke bare for Øystein Holtet & co., men for alle oss andre idrettsinteresserte hamarsinger. Det er 2,7 promille av Hamars befolkning, det.

Bekymringen er alvorlig og kompleks. Ved forrige kommunevalg gikk Arbeiderpartiet til valg på ny håndballhall. Første, andre og tredje gang: Ny håndballhall. Nå var det jentenes tur. Jeg undres, hvor er nå de 5.846 hamarsinger som stemte fram et Arbeiderparti med et slikt budskap? Mener de at eliteidrett er et kommunalt, og ikke et privat ansvar?

Slik det ser ut nå, bygges det en ny håndballhall til et lag som er teknisk konkurs, og som snart er ikke-eksisterende hvis folk flest ikke skjønner alvoret. Det bygges en håndballhall med plass til 25 ganger flere tilskuere enn det er ekte supportere i byen. En utenforstående vil sikkert si at dette virker råflott.

Hvordan dette kan skje, er også en kompleks sak. Men her har vi tydeligvis hatt en klubb, hvis ledelse inn til nå har styrt klubben med den ene armen ned i breddeidretten, og den andre ned i kommunekassa. I en liten by som Hamar trenger man ikke så bredt vingespenn for å få til dette. Avstandene er ikke lengre. Det hviler ingen heltestatus over dem i Hamar som har greid dette. Til det har det vært litt for enkelt.

I dag er situasjonen en annen. For nå er det ingen annen løsning enn at pengene må hentes i det private markedet, inklusive mitt og ditt. Det finnes ingen annen redning. For om vingene fortsatt er på plass, er det ikke lenger noe å slå dem borti. Og om kommunekassa fortsatt er der, så er den i alle fall tom. Det er ikke lenger noe å hente der, selv for en frivillighet med bredt vingespenn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke