Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Brenner et blått lys

Publisert: 02.mai.2019 14:17
Oppdatert: 02.mai.2019 14:25

Silje Nathalie Luvåsen kommenterer i HA 16. april mitt innlegg i avisen 11. april. Luvåsen har lest mitt innlegg som en viss mann leser bibelen.

Hun skriver: «Argumentasjonen til Waage er at ein skal ha alt på bokmål i Innlandet». Dette har jeg verken skrevet eller ment. Derimot argumenterer jeg for at alle skal få bruke sin egen målform, bokmål eller nynorsk, i fylkesadministrasjonen.

Luvåsen lider av den vrangforestilling at språklig likestilling må innebære at det skal være like mye nynorsk som bokmål i samfunnet. Det som avgjør andelen av henholdsvis bokmål og nynorsk i samfunnet er det norske folks valg av målform.

Når 90 prosent av folket, i Innlandet hele 95 prosent, har valgt bokmål som sin målform, så sier det seg selv det er lite nynorsk i samfunnet. Dette faktum har Luvåsen særdeles vanskelig med å ta innover seg. Å tvinge folk til å bruke en målform de ikke ønsker, er dømt til å mislykkes. Det batteri av juridiske og økonomiske særtiltak til fordel for nynorsk gjennom mange årtier har ikke resultert i flere - frivillige - nynorskbrukere. Tvert imot, andel nynorskbrukere har ikke vært lavere på ett hundre år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke