Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Synnøve Bjertnes - Europeisk ungdom - startgropa Original bildetekst:
 
Brenner for Europa, men ikke for jorda

Publisert: 31.okt.2017 16:21
Oppdatert: 31.okt.2017 16:29

HA intervjuet 27. oktober sentralstyremedlem Synnøve van Dijke Bjertnes i Europeisk Ungdom, hvor hun fikk anledning til å fremme sine pro-EU meninger. I intervjuet påstår Bjertnes at det er positivt at Norge binder seg til EUs klimamål, noe jeg er uenig i. Hvis Norge skal dilte etter EU på klimafronten får vi ikke gjort noe, fordi dette kan hindre oss i å ta vårt ansvar ovenfor verden. Klimakuttene vi må gjøre må skje her i Norge, ikke i EU.

Som nåværende leder av Hedmark Natur og Ungdom vil jeg si at å binde seg til EU er en bortskriving av ansvar. Det er fint og flott at EU har sine mål, men vi må ha våre egne. Norge er ikke en del av EU, og vi skal da heller ikke følge EUs politikk. Bjertnes sier også at det er lett for at det ikke blir fulgt opp dersom enkeltland setter opp sine egne mål, men der tar hun grundig feil. Norge har ratifisert Paris-avtalen av 2015, og dermed blir FN med på å følge opp både Norge og alle andre landene som skrev under på avtalen.

EU er basert på en markedsliberal politikk. Enklere sagt, fritt marked og evig vekst. Vi lever på en klode som ikke har uendelig med ressurser, og kan dermed ikke basere oss på evig vekst.

Et annet spekter av EUs manglende tankegang innenfor klima er Euratomtraktaten fra 1957, som fremmer bruk og utbygging av atomkraft i Europa. Ingen land i hele verden har en sikker måte å lagre avfallet fra kraftverket på, og dersom en ulykke skulle inntreffe, ville konsekvensene være katastrofal, slik som man så etter Tsjernobyl-ulykken i 1986.

Jeg personlig skjønner ikke hvordan noen kan påstå å være engasjert innenfor klima- og miljøspørsmål og fortsatt være for EU.

fylkesleder i Hedmark Natur og Ungdom

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke