hacklink
17. sep
Bruer: Slik kan nye limtrebruer over den nye riksvegtraseen komme til å se ut.Illustrasjon: Statens vegvesen
 
Bruer av lokale trær og Østre torg

Publisert: 01.okt.2018 15:17
Oppdatert: 01.okt.2018 15:35

HA har de siste dager gitt meg to gladmeldinger:

·Limtrebruer av tre.

·Plan om å gjøre mer ut av Østre Torg.

For å ta det første først: Det er kjempeflott at vi skal få inntil 10 nye bruer i limtre over riksveg 3/25, og attpåtil av «kortreiste» furutrær. At man også skal lyssette noen av bruene gjør at de vil bli en «utsmykning» langsmed veien. Kjører man for eksempel oppover Østerdalen og passerer avkjøringen til Evenstad, er det der oppført en trebru som er lyssatt, og den er rett og slett vakker i kveldsbelysningen.

Jeg gremmer meg nemlig, hver gang jeg passerer Uthuskrysset med den veldig upassende hvite brua over E6. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor en slik utforming ble valgt i et område som er «midt i skauen». Hadde den vært plassert like før innkjøring til en by, kunne det ha passet bedre, men Uthuskrysset – nei og atter nei.

Derfor er det ekstra flott at man har fått øynene opp for at vi må bruke de materialer og ressurser vi har i vårt nærområdet, og derfor var artiklene om at Moelven Limtre AS hadde fått kontrakten på levering av limtrebruene en meget stor gladnyhet.

Når det gjelder det andre: Jeg har faktisk skrevet et innlegg i HA for noen år siden om Østre Torg, om den dårlige utnyttelsen av dette flotte torget midt i byen. Nå ser det ut til at noe er i ferd med å skje, og jeg håper virkelig at kommunen finner midler til å gjøre dette torget til en «oase» for sine innbyggere. Jeg husker fra «gamle dager» hvor det var en livlig aktivitet på torget, mest på grunn av at bussene var parkert der, men også på grunn av livlig handel. Vi ungene så på det hele fra taket på busstasjonen, og hadde vårt «friområde» der.

La oss få tilrettelagt torget slik at det blir liv og røre der igjen, salgsboder, utekafeer om sommeren og andre passende aktiviteter. Torget står der, og bør utnyttes så godt som mulig. Jeg håper at Hamar kommune finner frem til en god løsning til glede for Hamars innbyggere. Jeg er spent og ønsker lykke til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke