hacklink
18. sep
 
Bruk stemmeretten!

Kirkevalget er like viktig som kommune og fylkestingsvalget. Ved kirkevalget stemmer vi frem arbeidsgiveren til mange av våre medlemmer. Kirkevalget handler også om hvorvidt vi skal ha en åpen og inkluderende kirke for alle, uansett legning.

Det er skremmende at lister som Bønnelista stiller til valg for å reversere utviklingen mot stadig større aksept for homofiles rettigheter i kirken – for både medlemmer og ansatte. I løpet av de tjue siste årene har kirken tatt stadig nye skritt bort fra ekskludering og diskriminering av samlevende homofile. I 2019 må det være et krav at også homofile må få leve i tråd med sin legning og sin tro.

Det må bety at legning og samliv ikke skal være til hinder for hva slags yrke du kan velge – heller ikke i kirken. Å pålegge medmennesker «sølibat» hører en mørk fortid til. Vi skal videre.

Vi oppfordrer alle til å gå til stemmeurnene ved Kirkevalget og stemme for en åpen og inkluderende Kirke - med plass for alle.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke