17. sep
 
Bruken av frykt
Klimasaken

Publisert: 01.jun.2016 04:01
Oppdatert: 01.jun.2016 09:56

I HA Meninger skriver Inger Mokkelbost Haug et innlegg som går på bruken av frykt i den politiske retorikken. Det hun er innom lar jeg ligge. Det som er interessant er hvordan skremsler og frykt blir brukt for å fremme en sak.

Det går klart fram i klimasaken. De som har makta bruker ustanselig henvisninger til den rette vitenskap (IPCCs) og dermed troen på at f.eks. årsaken til at en isbre smelter er menneskeskapt global oppvarming. Isbreer har jo aldri smeltet før? Å, joda men ikke i det tempoet vi ser nå, det var ikke spådd slik av «klimaforskerne», sier de rettroende.

Anna Kathrine Kristiansens innlegg i HA samme dag, under tittelen «Hvordan skal det bli»? viser akkurat hvordan skremslene påvirker mange. Hun er veldig opptatt av det IPCC forteller om at en temperaturøkning på to grader vil bety katastrofe. New York kan forsvinne i vannmassene når isen på polene smelter, blant annet.

Al Gore fikk fredsprisen for å hevde slike ting. Nordpolen skulle, ifølge ham, være isfri innen 2014. Rekordmye is på Nordpolen nå. Alle skremslene vi har blitt utsatt for og som vi fortsatt kommer til å bli plaget med framover, har ingen ting med virkeligheten å gjøre. Det har vi fått beviser for de siste 30 åra. «Klimakonferansen» i Paris uttrykte ønsker om at de deltagende landene skulle jobbe mot en max temperatur-stigning, globalt på 1,5 grader. Hva slags rådgivere har våre politikere som kan tro på dette tøvet?

Når ikke skremslene går inn hos folk, prøver de seg med uttrykket: «Science is settled». Da er det ikke noe mer å snakke om. I dag hørte jeg direktør Sannerud i NVE på TV, si at CO2 skal være en farlig gass for klimaet. Vi må bygge ut noen elver til for fortsatt å få ren energi. Er det noe rart at våre politikere vedtar tull og tøys uten virkning på klimaet.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke