15. sep
 
Bruker JBVsegne tall og krav
Jernbanedebatten

Publisert: 10.mai.2016 04:00
Oppdatert: 10.mai.2016 11:29

Herrene Børresen, Holm, Skipnes og Øygarden kommer i HA 7. mai med overskriften «Folkeaksjonen feilinformerer». Dette er en drøy påstand når vår kilde hele tiden er Jernbaneverket (JBV).

Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar har i denne saken, så også i vårt forrige svar i HA, brukt de opplysninger vi har fått direkte fra JBV og hentet ut fra deres publikasjoner. Dette gjelder både tekniske krav og høyde på 200 års flom. Det er disse spesifikasjonene JBV prosjekterer etter, og da er det, i alle fall for oss, det eneste realistiske å forhold seg til.

I vårt svar tok vi også med noen linjer om bro-løsningen, som vi vet disse fire ikke ønsker, men det var et forsøk på å gi mest mulig helhetlig informasjon fra vår side.

De fire innrømmer at kulverten vil bli så vidt synlig over muren ved 8-metersplanet. Vi tror at et ferdig anlegg etter deres løsning vil bli mer synlig, ikke minst med varierende vannstander gjennom året, og vi ønsker altså ikke noe som helst synlig eller hørbart jernbanerelatert nord for dagens stasjon i strandsonen.

Når vi skrev om flyttingen av stasjonen «halvveis til Vikingskipet», så var det nettopp slik, i anførselstegn. Da må det også forstås slik, ikke som millimeterfakta. At dere flytter stasjonen tilbake igjen, etter vårt innlegg, kan vi ikke anklages for ikke å ha svart på.

Dere skriver om store omkostninger for «Midt», men ikke noe om tilsvarende for «Vest». Det er knyttet kostnader også til «moderat utfylling» og flytting av Skibladnerbrygga. Vi har valgt å ikke fokusere på kostnader, men vi vet at JBV i februar 2013 skrev at «Vest» i dagløsning og «Øst» ville koste om lag det samme. Nå har «Vest» fått lengre tunnel og blir dyrere. 1. juni får vi nye tall på dette fra JBV.

Dere er uenig med oss i vurderingen av «Midt» og «Øst». Det er greit nok. Så lenge det finnes alternativer til «Vest», så går vi for det, i arbeidet for en jernbanefri strandsone.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke