17. sep
 
Brukerne har ikke lidd

Publisert: 17.nov.2016 12:26
Oppdatert: 17.nov.2016 12:40

Greit nok at Hamar Arbeiderblad skriver om fakta og roter opp gammel dritt om Smiso, men forhold dere til fakta. Hvordan kan dere legge ord i munn på oss brukere? Hvorfor skriver dere at det er vi som har lidd under dette?

LES OGSÅ: Misbrukte incestofres penger

Vi lider nå. På grunn av at senteret henger i en tynn tråd. Brukerne er livredde for å miste dette tilbudet, og brukerne er frustrert på at dere hjelper til med å slå oss til grunne.

Vi er tre brukere som ønsker å stå frem og gi brukerne stemme. Vi har hørt og snakket med mange brukere som bruker senteret ukentlig. Alle er sjokkerte og har reagert med sinne og redsel på det dere har lagt i munnen på oss.

Vi har ikke lidd under denne prosessen! Driften har gått som normalt nå helt frem til dere lagde første sak i HA. Ingen brukere var involvert i noe, og takket være stødige og dyktige faglige veiledere, altså de ansatte, har brukerne vært skjermet for alt.

Det eneste vi har måttet tåle er den store påkjenningen det var for oss brukerne å ha den aktuelle tidligere leder med sluttpakka. Og her er det kun en som skal be om unnskyldning.

Og for å gjøre det enda tydeligere; det har kun vært daglige ledere det har vært blest rundt. De faglige veilederne har vært stabile gjennom mange år og brukerne har bygd opp en tillit til disse. Noe som for oss tar svært lang tid.

De aller fleste har opplevd mer enn nok svik av omsorgspersoner tidligere. De ansatte har hjulpet oss til å bearbeide alvorlige traumer og hjulpet oss på veien mot å leve videre og fungere godt i samfunnet.

Det er også skuffende at det ikke ble tatt med i intervjuet en journalist fra dere hadde med sju av oss brukerne, at vi har skrevet personlige brev til kommunene og Bufdir på eget initiativ.

Journalisten fikk til og med kopier av brevene, men det blir ikke nevnt med et ord at vi kjemper med nebb og klør for å beholde senteret slik det er i dag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke