Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Forbilde: Karsten Warholm.

FOTO: NTB Scanpix
 
Brumunddal trenger en friidrettsklubb
Med den nasjonale friidrettsinteressen som har vokst fram de senere årene, undrer jeg meg over at et sted som Brumunddal ikke har et stabilt og velfungerende friidrettsmiljø.

Publisert: 07.jun.2019 10:19
Oppdatert: 07.jun.2019 12:32

Det finnes åpenbart mange foretaksomme, bevisste personer som drifter fotball-, håndball- og skiklubb med mer.

Både Hamar og Moelv har tydeligvis nå velfungerende friidrettsklubber med ivrige og treningsvillige barn. Har kanskje ikke bragdene til brødrene Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Amanda Iuel med flere hatt noen effekt «neri dal’n»?

I og med at Ringsaker har størst befolkningsvekst i regionen, skulle en også tro at mangfoldet ville ha en positiv effekt på dette. Ikke alle aktive barn vil sparke ball eller gå på ski (Ikke ett stygt ord om respektive klubber, de gjør en super innsats).

Hvorfor? Som forelder, medarrangør og tidligere styremedlem i en idrettsklubb vet jeg selvsagt at utfordringene er sammensatte og mange. Én ting er den massive medieoppmerksomheten de «store» idrettene gis og som har en selvforsterkende kraft.

En annen sak er at de fleste helst vil være med på det som vennene driver med uansett talent eller lyst.

I tillegg har jeg merket en klar trend på at «rullegardinet går ned» på foreldre med en gang man begynner å prate om engasjement utover det å selge vafler eller rake ei lengdegrop. Er det noe som krever litt tid utover den tiden treningen pågår, har de fleste definitivt ikke tid til det.

Flere og flere vil også gjerne betale for å slippe dugnad og det kan fort gå utover de små idrettene. (Mange har det nok også travelt i hverdagen, men jeg tenker også på at tid er direkte relatert til prioritering.)

Hvordan? Så tilbake til tanken om at Brumunddal ikke lenger har et tydelig friidrettsmiljø. Det finnes en lavmælt, ærverdig friidrettsklubb med lange tradisjoner som i gamle dager var stor-grossist på mesterskapsgull og NM-titler.

Veldre Friidrett har hatt et par generasjoner med mestere som etter hvert har blitt veteraner, og som følgelig har sluttet å konkurrere. Dessverre har man ikke klart å overføre arven til nyere generasjoner, kanskje av årsaker nevnt ovenfor.

Etter å ha slitt i mange år med rekruttering, har en «ressursgruppe» valgt å gjøre et foreløpig siste forsøk i form av Ukeløpet på torsdager som tilrettelegges for nybegynnere.

Undertegnede mener at tiden definitivt må være inne (for interesserte) til her å kjenne sin besøkelsestid. Vi som drifter klubben nå har ikke lenger barn i rette alder og vi har på sett og vis «hatt vår tid».

Faktum er at klubben har god økonomi, som holdes oppe av Snøkuten-arrangementet (les: ikke dugnad), og den har en moderne idrettsbane med utstyr. Utgifter for de aktive er medlemsavgift på 500 kroner + joggesko.

Treningen er allsidig og skader forekommer meget sjelden. I tillegg vil ungene få med seg en basistrening som de vil ha glede av uansett hva de gjør senere i livet.

Spørsmålene er: Bør en by som Brumunddal ha en friidrettsklubb? Bør vi ivareta dette tilbudet for kommende generasjoner med Brumunddøler? Etter min mening er svaret definitivt «JA».

En by som Brumunddal må med all respekt å melde ha en friidrettsklubb! Det som kreves nå er at noen foresatte er villige til å ta sin del av ansvaret for å opprettholde tilbudet, det gjør seg nemlig ikke sjøl!

LES OGSÅ: Flere sterke meninger finner du på våre debattsider

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke