Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Geiter: 23.000 geitekillinger bli slått ihjel så fort de er født.
 
Brunost med en vond bismak
De fleste produksjonsdyr blir født for et formål – å bli drept så fort det er stort og tungt nok, eller det har sluttet å produsere det bonden forlanger.

Publisert: 25.jan.2017 15:58
Oppdatert: 25.jan.2017 16:33

Forbrukerinspektørene på NRK viser i disse dager en serie om matsvinn i Norge. Programmet viser hvordan 3,5 millioner høner blir gasset og kastet, hvordan gulrøtter og løk blir til dyrefor fordi de har feil form, og i går hvordan om lag 23.000 nyfødte geitekillinger blir slått i hjel av bonden selv så fort den er født.

Forbrukerinspektørene legger vekt på matsvinnet og mange forbrukere er sjokkerte over all maten som går til spille. Enda viktigere er det at programmet også illustrerer hvor langt både bonden og kjøtt – og meieribransjen er villige til å gå for å få fram et produkt. For å få geitemelk må geita føde en killing hvert år. Siden det bare er geitemelka bonden vil ha, blir alle hankje og de fleste hunkje slått i hjel bare timer etter fødselen.

Slike opplysninger har vært skjult for forbrukerne- og derfor gjort forbrukeren sjanseløs i forhold til å kunne velge, og dermed være med å påvirke hva slags matproduksjon vi vil ha.

Både TINE, GILDE og PRIOR svøper inn produktene sine i et svært romantisk lys. Den norske brunosten har vært symbolet på det gode norske, sunne -og lite visste vi forbrukere om den kalde og brutale prosessen bak.

Med denne vissheten vil brunosten og andre meieriprodukt aldri mer smake det samme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke