hacklink
buy instagram followers
19. sep
Stange: Margrethe Krogsrud er leder i Stange Venstre.
 
Bryr oss om skolene i Ottestad
Stange er kommunen med de store muligheter og kvaliteter for fremtiden. Demokratiske rettigheter og bidrag er viktig for at vi skal trives og få dekket grunnleggende behov. Engasjementet fra Ottestad-folk ønskes derfor velkommen inn i debattene.

Publisert: 02.feb.2018 11:08
Oppdatert: 02.feb.2018 11:30

Etableringen av nærmiljølista er en rett man har i et demokratisk samfunn. Vi vil fokusere på noen av de sakene Venstre jobber for i Stange.

For å starte med kvalitet i skolen: Venstre foreslo å sette høyere mål for Stange-skolene i 2014. Et enstemmig kommunestyre gikk for å bli blant de tre beste kommunene i Hedmark. Resultatene har ikke uteblitt. Vallset skole vant den nasjonale prøven i norsk etter målrettet og god jobbing. Også i ungdomsskolene oppnås det bedre resultater nå.

Skolestruktursaken ble derimot en tapersak etter vår mening, kun med utredning av ny ungdomsskole for elevene sør for Ottestad som resultat. Ordføreren, som var tydelig på at de minste skolene ikke var å foretrekke, bøyde av og ga seg før målstreken. Venstre var tydelig på at utvikling av Tangen som tettsted og sikring av barneskolen som en fulldelt skole er viktigst i Stange sør. Til historien hører også utfordringen med Hoberg skole som «plutselig» skulle få så mange elever at det måtte bygges midlertidig paviljong på barnas lekeplass. Dette opptok Erik Ringnes sterkt siden han mente dette ville bli et altfor dårlig skolebygg til elevene.

For Stanges næringsliv er etablering av råd og ansettelse av næringssjef i kommunen vår en gladsak vi har jobbet lenge for. Venstre er ikke minst småbedriftenes parti og majoriteten av bedrifter i Norge er nettopp slike, med færre enn ti ansatte.

Venstre er også et jordvernparti. Det er gledelig at Tor Ketil Stårvik ser viktigheten av å bruke matjord til matproduksjon og ikke eneboliger, slik enkelte store utbyggere vil. Stange kommunes store boligprosjekt Åkersvika hageby med grønn hverdag og god infrastruktur, ivaretar alle disse områdene. Det planlegges høye hus, rekkehus, sosiale treffsted, 20 dekar til parsellhager og vi slipper å vente 10–15 år slik Nærmiljølista antyder. Prosjektlederen har et mye kortere tidsperspektiv for de første boligene, kanskje allerede i 2020. Erik Ringnes sitter i styringsgruppa for prosjektet.

Kvalitet i helse- og omsorgssektoren i Stange var et viktig tema for opposisjonen under budsjettmøtene før jul. Nå er Venstres håp at fokus på mattilbudet i denne sektoren blir større når Erik Ringnes flytter inn i et av våre sykehjem for et døgn eller to.

Trafikksikkerhet med satsing på sykkelfelt er meget viktig for folkehelse og sikkerhet for innbyggerne. Venstre har engasjert seg i fv. 24-saken igjennom Vallset og endelig etter mange år har kommunen fått gjennomslag via fylkespolitikerne våre. Nå starter reguleringsarbeidet for de nye gang- og sykkelfeltene.

Venstre er representert i kommunestyre og formannskap og bidrar aktivt med forslag og kritiske spørsmål. Vi har et kommuneprogram for de fleste politikkområder og bryr oss ikke minst om hverdagen i Ottestad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke