hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
BU står for positiv aktivitet på bygda

0
Publisert: 25.jun.2016 04:00
Oppdatert: 25.jun.2016 04:00

I mai 2009 var jeg med på å starte opp igjen Nes BU etter flere år hvor lokallaget hadde lugget brakk. Vi var en liten gjeng som var med å starte opp igjen lokallaget. I årene før oppstarten savna jeg et felles prosjekt for ungdommen for å skape positiv aktivitet på bygda.

Etter flere år med god forvaltning av flere styrer har Nesbygda fått et av Norges største bygdeungdomslag. Så til tross for at det tidvis er mye å gjøre, at noen av og til gjør mer enn andre og det er mye ansvar på unge mennesker – er det å drive et bygdeungdomslag et bidrag til positiv aktivitet på bygda.

Nettopp derfor ble jeg litt skuffet når mitt eget lokallag ble omtalt i HA 23. juni. Slik HA legger opp saken ser det ut til at BU skjenker mindreårige alkohol. Så vidt jeg vet er ikke det tilfellet. Nes BU fører et system for å skille mellom stevnedeltakere over og under 18 år. Jeg har som vakt på tidligere arrangementer vært med på å håndheve dette. Derfor oppfatter jeg også formannskapets behandling av Nes BUs søknad om støtte som noe forutinntatt.

Slik det kommer fram av avissaken så er formannskapet skeptisk til at det skjenkes så mye alkohol på et ungdomsarrangement. Det arrangementet bongene skulle selges på var på en åpen fest for hele Nesbygda. Salg av bonger skulle dekke utgiftene laget hadde i forbindelse med festen. Altså ville ikke laget tjene penger på salget av bonger slik HA fremstiller det.

Det aller mest problematiske, slik det fremgår av saken, er at man velger å overse all den positive aktiviteten som foregår på et slikt stevne. Aktiviteter som kulturmønstring, spekematanretning og at det blir nye kjærester. Ønsker politikerne og media å gjøre noe med fyll blant ungdom tror jeg ikke først og fremst at de skal gjøre BU til skyteskive. Derimot tror jeg at de rette å henvende seg til, vil være foreldrene til ungdommene under 18 år som drikker alkohol.

Avslutningsvis til bygdeungdommen, til tross for kjedelig omtale i media håper jeg at dere krummer ryggen og fortsetter å skape positiv aktivitet på bygda.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke