15. sep
 
Bukken til havresekken

Publisert: 28.nov.2018 11:42
Oppdatert: 28.nov.2018 11:54

Når skal Helse Sør-Øst og Sykehuset Innlandet både forstå og akseptere at det ikke er pasientene eller de ansatte som forårsaker underskuddet, men ledelsen i foretaket. Hvorfor er det da pasientene og de ansatte som må ta støyten for dårlig og svak ledelse?

Sykehuset Innlandet begynner i feil ende når de skal «rette opp» underskuddet og de vil aldri komme underskuddet til livs når de ikke tar ondet ved roten, nemlig ledelsen som ikke klarer jobben sin. Det blir som «at det er ikke min feil, men alle de andres».

Styreleder i Sykehuset Innlandet viser utrolig stor svakhet og dårlig vurderingsevne, når ledelsen nå lar pasienter og ansatte bli ofret for dårlig økonomi. Det er egentlig ganske utrolig retorikk å tro at ved å redusere på pasienter og ansatte, at økonomien skal bli bedre, når de samme folkene (ledelsen i Sykehuset Innlandet) som har forårsaket underskuddet, får fortsette.

Hva er det som sier at disse skal få orden på budsjettet nå, når de ikke har klart det, år etter år? Det er en stor svakhet, når en ikke ser sine egne begrensninger og lar andre svi for dette.

Hva får Styret i Sykehuset Innlandet til å tro at de kan bedre økonomien, ved å si opp ansatte og redusere antall pasienter, når den samme ledelse og organisasjon, som har forårsaket den dårlige økonomien, får fortsette uten endringer?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke