hacklink
18. sep
Arnkvern: Ringsaker handelspark skal etableres ved Arnkvernkrysset.
 
Bundet av regional plan?

Publisert: 16.nov.2017 12:11
Oppdatert: 16.nov.2017 12:17

I HA 11. november uttaler Anita Ihle Steen at all utbygging i Ringsaker er «basert på overordnede føringer i SMAT-planen», Hedmarks regionale plan for samordnet areal- og transportplanlegging. Vi tviler. For å ta ett eksempel: Den såkalte Ringsaker handelspark skal etableres ved Arnkvern-krysset på E6. Denne utbygginga tar alene om lag 200 dekar dyrka mark.

Vi finner ikke spor i SMAT etter noe nytt næringsområde ved Arnkvern. Ifølge SMAT-planen har Ringsaker sine nye næringsarealer på Rudshøgda, i Pellerviken ved Brumunddal og i Nydal – ikke ved Arnkvern. Hvis ordføreren mener at Ringsaker handelspark er i tråd med regional plan, må det være basert på en forståelse av SMAT som det har offentlig interesse å kjenne. Mener Ringsaker virkelig at SMAT-planen tillater enhver utbygging innafor de områdene planen gjelder for?

Dersom regionplanen forstås slik også i de andre tre kommunene – at SMAT gir kommunen full frihet innafor de svært romslige grensene på oversiktskartene – da er ikke planen verd papiret den er skrevet på.

Jordvernalliansen vil hevde at SMAT-planen gir noen føringer som kommunene ikke kan heve seg over. For eksempel sier planen at «det skal skapes klare og naturlige langsiktige grenser mellom bebygde områder og landbruks-, natur- og friluftsområdene.» Et raskt blikk på bildet av den planlagte Ringsaker handelspark sier oss at iallfall denne utbygginga vanskelig kan sies å være basert på overordnede føringer i SMAT-planen.

Arbeidsutvalget, Jordvernalliansen i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke