17. sep
 
Burde disse ordfattige holde kjeft?
Skal enhver få uttale seg offentlig?

Publisert: 04.des.2015 04:00
Oppdatert: 04.des.2015 08:41

I den siste tiden har vi fått et nytt begrep i vårt vokabular, Nettroll. Dette begrepet er kommet som et resultat av den utstrakte ytringsmulighet som våre nye medier har medført, Facebook blant annet. Tradisjonelt har offentlige uttalelser og skriverier vært forbeholdt folk med «ordet i sin makt», det vil si samfunnets elite. Den skolerte og velutdannete øverste del av befolkningen. Beleste personer som behersket ordet og som aldri gikk seg bort i Ord Delings Feil.

Nettroll er de uønskede kommentarene i nettmedia som kommer med sine usminkede konklusjoner først, uten innledende forklaringer for sitt standpunkt.

Jeg har følgende spørsmål: Burde disse ordfattige mennesker holde kjeft?

Utledende svar imøtekommes. For at alle synspunkter skal komme frem, tillater jeg også ja/nei-svar i forskjellige varianter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke