Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BURKINI: Hovedpoenget i Erik Kristiansen signertartikkel 9. september handlet ikke om kleskodeks og strandliv.
 
Burkini, alkohol og svinekjøtt
Fredag 9. september hadde jeg en signertartikkel i HA. Den handlet blant annet om burkini.

Publisert: 10.okt.2016 16:54
Oppdatert: 11.okt.2016 09:22

Jeg tillot meg å lure på om muslimske kvinner kanskje følte at dette klesplagget åpnet ei dør som gjennom barndom og ungdom var lukket? Og at integreringen allerede hadde vunnet en liten seier i det øyeblikk de bega seg ned på stranda i sine badedrakter og sluttet seg til oss andre.

Hovedpoenget mitt handlet dog ikke om kleskodeks og strandliv, men om nødvendigheten av å få det store flertall muslimer til å marsjere sammen med oss mot IS og terror.

Patrick Åserud, en ikke ukjent lokal anti-islamist, stiller meg et spørsmål i HA 15. september: «Hva blir det neste integreringsfremmende tiltaket? Alkoholforbud på utesteder? På den måten kan alle muslimer enkelt komme seg ut på utesteder som andre folk.»

Hans konklusjon er at det meste som går på tvers av majoritetsbefolkningens kultur dessverre er selvsegregerende. At muslimer normalt ikke drikker alkohol eller spiser svinekjøtt, er altså segregerende, dvs. de praktiserer ikke majoritetsbefolkningens drikke- og spisevaner.

Slik jeg har erfart restauranter og utesteder i Norge, så kan de alle tilby menyer som er rikholdig på både mat og drikke. Jeg kan til og med huske en gang jeg kjøpte en Munkholm ute på Stallgården, et rent unntak, men det gikk forbausende glatt. Jeg fikk ikke den gang høre at jeg gikk på tvers av majoritetsbefolkningens kultur. Serveringsdama spurte heller ikke om jeg var muslim (har bart). Flere andre ganger har jeg kunnet velge mellom svinekjøtt, oksekjøtt og lam. Ingen har sett rart på meg de gangene jeg har valgt bort svinekjøtt. Det er for øvrig ukjent for meg at muslimer i Norge ikke frekventerer utesteder fordi det serveres alkohol der, på lik linje med de av våre egne landsmenn som er erklærte avholdsfolk.

Det er altså massevis av nordmenn som oppfører seg som muslimer når de gjester majoritetsbefolkningens vanningsplasser her i Norge. Jeg går ut ifra at Åserud syns dette er greit, at avholdsfolk ikke drikker alkohol på slike steder? Noen av disse er garantert kristne, baptister, pinsevenner eller andre som mener alkohol er satans verk, eller noe i den duren.

Ifølge Verdens helseorganisasjon så var det i 2014 seks av ti verdensborgere som aldri rørte alkohol. Det utgjør ca. 4,5 milliarder mennesker av drøyt 7,5 milliarder mennesker totalt. Hvis alle nordmenn skulle oppføre seg i takt med det som her kalles den norske majoritetsbefolkningens kultur, så tilsvarer denne norske majoriteten ca. 0,00066 prosent av hele verdens befolkning.

Mens vi funderer på hvordan vi skal løse dette makrohistoriske dilemmaet, så foreslår jeg at vi fortsetter der vi slapp: Vi drikker og spiser det som passer oss, og tar sjansen på at vi ikke blir satt utenfor det gode selskap. Man må, etter min oppfatning, være litt fundamentalistisk skrudd sammen når man mener å være i besittelse av den rette lære når det gjelder folks valg av drikke- og spisevaner. Eller for å si det enkelt: Drekk brennevin og spis svinekjøtt, velkommen skal du være!

Og hva hvis de plutselig begynner med det?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke