Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Burkini, badestrandens burka
Badetøydebatten

Publisert: 22.jul.2016 04:00
Oppdatert: 22.jul.2016 09:34

Når muslimske kvinner går helt eller delvis tildekket med religiøse plagg så adlyder kvinnene befalinger i Koranen og dens mannsdominerte religion, islam. Den heldekkende burkini-drakten er som den heldekkende burka, og skal nå presses inn som badetøy for islamske kvinner i våre badeanlegg.

Les også: "Burkini, pupper og bakterier"

Dette er et frastøtende press fra vårt nye «herrefolk» mot oss «vantro». Skal vi bare stilltiende finne oss i det, slik Sissel Danielsen anbefaler i HA 21. juli? Vi skal ikke det. Hvilken andre grupper mennesker som er kommet til Norge fra ulike land og religioner kommer med slike krav? Ingen!

Sissel Danielsen påstår at vi som skriver mot å tillate burkini brukt i norske badebasseng befinner oss «langt ut til høyre». Hennes påstand faller på sin egen urimelighet og mangel på argumenter. Det vi forfekter er god norsk kultur og folkeskikk. Det er helt absurd når norske kvinner forsvarer den politisk/religiøse islamske praksis med religiøse plagg som i dette tilfelle, burkini.

I land som Tyrkia, Tunisia, Syria og Egypt har det de siste tiår vært en sterk debatt mot religiøs tildekking av deres kvinner. Frankrike vedtok en lov i 2014 som forbyr tildekking med religiøse plagg/symboler i offentlige skoler. Det er den veien vi må gå i Norge. Religionen islam må vingeklippes om den skal bli spiselig for vårt sekulære og demokratiske samfunn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke