Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Burkini, pupper og bakterier
Badetøy

Publisert: 21.jul.2016 04:01
Oppdatert: 21.jul.2016 10:36

20. juli har hele tre innlegg om muslimske kvinner og jenter sin bekledning, alle er skrevet av norske menn, og sannelig tror jeg de er fra langt ute til høyre, alle sammen. Det er muligens en tilfeldighet, og kanskje ikke så viktig, bare pussig.

Truls Gihlemoen savner fri pupp, Johnny Wæhler frykter for bakterier, og Andor Normann ønsker uniformering og grensesetting etter vestlig standard.

Jeg var ungdom på 70-tallet, da kvinnene kastet BH-ene og brant porno. De gjorde mange andre ting også, krevde sin plass og sin rett i samfunnet. Det var ikke uten motstand og forferdelsen fra den mannlige delen av samfunnet, og de mennene som støttet kjærester og koner ble kalt «myke, tøfler og dotter». Jentene var «harde, stygge, mannefiendtlige», og jeg vet ikke hva.

Jeg sto sjøl på stand for Kvinnefronten på Stortorvet, og mottok stygge ord fra godt voksne menn, som altså følte seg provosert av meg. Jeg var ofte på gråten, men neggu om je gret. Jeg gikk heller aldri toppløs på badestranda, det hadde jeg ikke lyst til. Følte meg ikke vel i bikini en gang. Jeg hadde behov for å beskytte meg, bestemme sjøl hva jeg skulle ha på meg.

Bestemme sjøl. Det var det viktigste for meg før, og det er det fortsatt. Jeg synes det er borti alle vegger frekt og irriterende at menn har så mange meninger om hva kvinner skal ha på seg. For meg føles det ikke helt troverdig at de snakker på vegne av kvinnefrigjøring eller av bekymring for folkehelsa eller nasjonens sikkerhet. Jeg kjenner en guffen klump i brystet. Den samme som jeg kjente den gangen på stand da en mann spurte hvorfor jeg ikke kunne finne meg en kjæreste og bli snill jente, jeg som var så pen.

Hvem skal bestemme hva som er komfortabelt? Den som bærer tøyet eller de som ser på? Det kan fort komme til å bli veldig rart hvis de utenforstående skal synes de vet best. Pass på så dere ikke tramper i et sårbart rede for å dempe egen frykt og motvilje.

Jeg leste nylig: Hvis et egg knuses fra innsiden gir det liv, hvis det knuses fra utsiden gir det det ødeleggelse. Jeg tror på at egget kommer til å bli knust når tiden er inne, og at det da vil bli gjort fra innsiden.

Med rene ord: Ha tillit til at de kvinnene det gjelder, vet sjøl når det er trygt og betimelig å forandre klesdrakten sin. Dette handler om århundrers innsikt og tradisjon. Ha respekt for kvinnene, og la dem bestemme sjøl!

Å skamgjøre kvinner og jenter fordi de bærer «feil» plagg, er i nøyaktig samme tradisjon som det dere anklager.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke