hacklink
18. sep
Transport: Fra venstre Stephan Gundersborg, Hedmark Trafikk (HeT), Tom Sagen, HeT, Karen Nybakk, HeT, Heidi Skåret, HeT, Hans Sandlie, Nettbuss (NB), Lars Kjøstad, NB, Espen Leganger, NB, Arne Fredheim, HeT. Foran: Knut Odde Aamodt, NB og Peder Nafstad, NB.
 
Buss er i vinden i Hedmark
Transport: Kollektivtrafikken i Hedmark har hatt en positiv utvikling, og satsinger som har gjort har hatt god effekt.

Publisert: 31.okt.2016 14:12
Oppdatert: 31.okt.2016 14:21

De siste dagers fokus på den positive utviklingen i antall kollektivreiser i fylket er både gledelig og inspirerende å oppleve. Og spesielt at de satsinger som er gjort både hva gjelder rutetilbud og markedsføring og informasjon om tilbudet viser seg å ha gitt effekt.

Som leder av Hedmark Trafikk har jeg lyst til å trekke fram og rose jobben som er gjort og gjøres av mange medarbeidere i ulike jobber og selskaper.

Det har i mange år vært jobbet aktivt med å videreutvikle rutetilbudet, identifisere og implementere nye og bedre informasjonsløsninger samt sette sammen og gjennomføre anbud om rutetransport som busselskapene finner interessante å konkurrere om.

Bak et godt rutetilbud til det vi kaller ordinære reisende, det er i hovedsak alle som ikke reiser til og fra grunnskole og videregående opplæring, ligger nettopp skoleskyss planlegging. Skoleskyssen er i omfang største oppgaven for foretaket og utgjør 70 prosent av det totale busstilbudet i fylket. Smarte og effektive løsninger på området gir større mulighet for å utvikle også det ordinære rutetilbudet. Her har det vært jobbet godt hos våre planleggere, noe som har bidratt betydelig til den veksten vi nå opplever på ordinære reiser.

I tillegg har andre metoder og tilnærminger til publikum og nye markeder hos de som jobber med markedsføring vist seg å føre til nye kunder og reisende.

Jeg vil også trekke fram jobben som operatørene som kjører for oss gjør dag etter dag, fra tidlig morgen til sen kveld året rundt. Busser skal vedlikeholdes og være klare til avgangene, likeså skift og turnuser for førerne. I Hedmark er Nettbuss og Trønderbilene våre leverandører av busstjenester til skole og ordinært busstilbud mens Taxi Hedmark står for en betydelig del av skolekjøringen.

Og selv om reisen ikke alltid er helt slik vi som reisende gjerne ønsker oss, syns jeg det er på sin plass å trekke fram buss- og taxiførerne. De gjør en formidabel jobb i en til tider stressende hverdag og har en stor del av æren for de resultatene vi nå ser. I tillegg til å være piloter er de også konduktører og skal levere både sikre og trygge reiser, i henhold til rutetid og med et smil om munnen.

Så blir det selvsagt spennende å se om veksten fortsetter i samme takt. Kollektivtrafikken i Hedmark har gjennom de siste årene hatt positiv utvikling også innenfor de årlige økonomiske rammene som fylkestinget tildeler foretaket. Dette, sammen med en god økonomioppfølging i foretaket, har lagt et solid grunnlag for det tilbud og de resultater som er oppnådd.

Framtida er spennende, og foretaket har identifisert et antall områder det skal jobbes videre med for å utvikle tilbudet vårt slik at enda flere finner kollektivtrafikk som et relevant og godt alternativ til bil. Mange av disse områder kan nok løses innenfor gjeldende rammer mens andre, som overgang til enda mer klimavennlige løsninger enn dagens, vil bli krevende innenfor dagens rammer.

Resultatene og den positive oppmerksomheten rundt utviklingen er inspirerende for oss som jobber med kollektivtrafikk – derfor også en takk til alle dere som har reist med oss i mange år og alle dere nye reisende. Og til deg som ikke har prøvd – sjekk ut om vi har tilbud som passer for deg – det er smart å reise kollektivt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke