16. sep
 
Buss for tog?

Publisert: 18.okt.2017 14:51
Oppdatert: 18.okt.2017 14:57

Egentlig ga jeg meg med å skrive til denne spalten da HA som ei papiravis sluttet å ta imot innlegg på papir. Det syntes jeg ble som en bank som ikke tok imot penger.

Jeg har alltid vært abonnent og fulgt med i spaltene, særlig jernbanedebatten har vært underholdende, med til dels skarpe meninger.

Her om dagen leste jeg at debatten sto på samme stadiet som for hundre år siden, da er det vel på tide å pensjonere den debatten.

Noe som har forundret meg er at samtlige debattanter er pensjonister eller i nærheten. Jeg synes aldersgrense for debatten og avgjørelsen burde vært max 40 år.

De har en mulighet til å benytte tosporet jernbane gjennom Hamar og oppover Gudbrandsdalen på sine pensjonistturer. Skulle jeg derimot, som olding, få komme med et forslag til trase gjennom Hamar ville det bli å bestille en robot som boret tunnel under hele byen.

På overflaten ville det være Mjøsutsikt i alle retninger. Den gamle jernbanetomta og stasjonsbygningen museums alternativ i verdensklasse med Skibladnerbrygga rett ut i Mjøsas bredder, en skikkelig turistmagnet.

Etter det jeg forstår, er det nye dobbeltsporet godkjent til Ottestad. Da er det fristende for en stangesokning å foreslå at det stopper der.

Børre Johnstad kan bygge ny stasjonsbygning kombinert med Hotel i særklasse, Mjøsutsikt og det hele, som motvekt til Buchardts hotellbygg på andre siden av Hamar.

Hamar – som helst vil slippe rasering av hus, eiendommer, matjord og en anleggsperiode på ti år – bør få slippe.

Det kan settes opp buss for tog mellom Stange og Brumunddal, med av-/påstigning midt i Hamar sentrum, det er visst der pendlerne bor.

For mange herrens år siden tillot jeg meg å komme med et forslag til traseen med firefelts vei over Åkersvika. Jeg foreslo å bygge tohøyders bro, så fugl og fisk kunne flyge både høyt og lavt.

Jeg satte en betingelse for mitt forslag og det var at jeg ville klippe åpningssnora, da var det gjort selvfølgelig.

Nå forlanger jeg samme betingelser med åpning av stasjonsforslaget i Ottestad, så da er vel det forslaget blåst regner jeg med.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke