hacklink
buy instagram followers
19. sep
DYRERE: Regjeringa foreslår å øke momsen på kollektivtrafikk og kulturopplevelser. Dette vil gjøre billetter til buss, tog og ferjer dyrere. Foto: Trond Lillebo
 
Bussbilletten skal finansiere skattelette
Mer kollektivtrafikk!

Publisert: 16.okt.2015 04:00
Oppdatert: 16.okt.2015 09:05

Statsbudsjettet for 2016 er begredelig lesning for alle som ønsker mer og bedre kollektivtrafikk. Regjeringa gjør kollektivtransport dyrere gjennom å øke momsen på tog-, buss- og ferjebilletter for å finansiere skattelette for de aller rikeste. Samtidig gjør regjeringa det billigere å kjøre privatbiler.

Dette henger ikke på greip. Regjeringa foreslår å øke momsen på kollektivtrafikk og kulturopplevelser fra 8 til 10 prosent. Dette vil gjøre billetter til buss, tog og ferjer dyrere. Det vil også bli dyrere å gå på kino, konserter og ishockeykamper.

Å gjøre kollektivtrafikk og kulturopplevelser dyrere og privatbilismen billigere er en politisk prioritering som jeg mener er helt hinsides. Jeg merker at midler til vedlikehold øker, det er positivt. Men det er hårreisende at midler til rassikring av riks- og fylkesveger reduseres med 16 prosent på neste års budsjett i forhold til i år. Sammenligner vi dette med budsjettet for 2014, er reduksjonen på 32 prosent.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke