Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Busteruds bane ender i Stange

0
Publisert: 22.aug.2015 04:01
Oppdatert: 22.aug.2015 08:00

Hittil ser det ut til at Hamar vest er det klart beste alternativet for ny bane i Hamar. Jeg vil likevel vente på utredningen før jeg sier at det blir slik. Uansett er Hamar vest den eneste traseen som kan nå Hamar i 2024.

Ordførerkandidat Einar Busterud (BBL) innrømmer i HA 19. august at alternativ Hamar øst som han og partiet hans har valgt lenge før utredningen er ferdig, ikke når HA på mange år, men ender et sted i Stange. Det byr altså Busterud Hamars velgere. Den samme store ulempen knytter seg til traseen Hamar midt. Det skyldes at en bane ikke kan ende på et blindspor eller i et gigantisk hull i bakken.

Som Jan Einar Graff har påpekt, kan det skje at dobbeltsporet da ender på Sørli tømmerterminal nord for Tangen. Jeg må skuffe Trond Kjernli som påstår at en artikkel i HA 20. mars i 2014 viser at dette ikke får negative følger for Hamar. Artikkelen som jeg skrev, gir ikke grunnlag for å hevde noe sånt. Ifølge jernbanefolk får vi da slett ikke nok nytte av dobbeltsporet.

Ifølge Live Giset (V) blir den nye banen så ille at hun vil påtvinge innbyggerne i østre Hamar den styggdommen og i tillegg rasere strandsonen ved Åkersvika naturreservat. Det er mildt sagt til å undres over.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke