Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
NEDRE TØMTE: Barnehage bygges uten vedtak.Foto: Trond Lillebo
 
Bygd uten lov
Nå har kommuneledelsen i Stange gått på trynet. Nordstad barnehage er i Driftsutvalget 31. oktober vedtatt lagt ned. Bygd ny i 2004, pusset opp inne for 4-5 år siden og forbedret ute i 2017, med foreldrenes innsats.

Publisert: 12.nov.2018 14:02
Oppdatert: 12.nov.2018 14:41

Uten noen plan for hva bygningsmassen skal brukes til. Samtidig vedtar Driftsutvalget å bygge Tømte barnehage, med seks avdelinger, ikke langt unna.

Vedtaket er ugyldig. To stemte blankt og en fraværende. Kommuneloven sier at man ikke kan unnlate å stemme.

Så viser seg at vedtaket om å bygge Nedre Tømte barnehage er ulovlig av flere grunner. Vedtaket i Driftsutvalget baserer seg på et byggevedtak som ikke eksisterer. I formannskapet 7. november måtte rådmannen til slutt beklage. Men først prøver rådmann og ordfører å bagatellisere, og de møter dårlig forberedt. «Maktarroganse», kaller Truls Gihlemoen fra Frp det. «Nokså høy sigarføring», er Aasa Gjestvangs (Sp) inntrykk.

Ordføreren synes ikke, ifølge HA, at det er pinlig. Kanskje naturlig at Ap, etter knapt 100 år med ordføreren og makten, ikke kan vise en smule ydmykhet, selv etter en sånn blemme. Stanges ordfører innser at «vi må ha på plass den veilederen vi har vedtatt å lage for store byggeprosjekter så slikt ikke skjer». Må kommuneledelsen gå på en sånn blemme for at et slikt tilsynelatende fornuftig tiltak blir satt ut i livet?

Enda en ulovlighet. Vedtaket i Driftsutvalget ble fattet 31. oktober. Byggearbeidene på Nedre Tømte barnehage startet flere uker før. Så selv om vedtaket hadde vært lovlig, ble byggingen satt i gang uten vedtak i kommunen. Hvem har gitt (muntlig?) tillatelse? Og hva har tillatelsen omfattet?

For et par måneder siden kom det fram at Stange kommune bruker 1,2 millioner kroner på en utredning/konsulentrapport om åkerlandet på Tokstad-Gyrud i Bekkelaget skal tas til boligformål. Noe av landets beste matjord. En rapport bestilt av rådmannen, uten at de folkevalgte i kommunestyre eller formannskap en gang hadde blitt informert. Disse fikk vite om dette av pressen. Jeg tar for gitt at ordføreren var både orientert og involvert. Men er det sånn kommunen skal styres?

Hadde det vært kommunevalg i neste uke, tviler jeg på om Ap hadde fått fornyet tillit. Det er 10 måneder til valget. Da håper jeg at velgerne ikke har glemt, og at Ap blir feid ut av rådhuset, så nye koster får sjansen til å vise at også andre kan styre kommunen vår.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke