hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Bygdelista har ikke endret mening
Med bakgrunn i rapporten som Telemarksforskning utførte om skolestrukturen i Stange, gikk Bygdelista i Stange til valg på at skolestrukturen skal bestå.

Publisert: 23.nov.2016 17:01
Oppdatert: 23.nov.2016 17:05

Etter at Rådmannen har lagt fram sitt høringsforslag, ser vi ingen grunn til å forandre vårt standpunkt.

I utgangspunktet skulle det legges til grunn en helhetlig vurdering av dagens skolestruktur. Kvalitet og resultater skulle være to viktige faktorer i tillegg til betydningen for lokalsamfunnene og økonomi. Høringsforslaget fra Rådmannen konsentrerer seg i stor grad om økonomi. Dette mener vi er feil fokus da økonomi må framstilles i en mer helhetlig sammenheng.

Det er mange flotte tettsteder/bygder i Stange kommune. Stange har en beliggenhet i forhold til Oslo-området som gjør at kommunen er et attraktivt sted å flytte til,, særlig etter utbygging av infrastruktur som firefelts vei og ny jernbane er på plass. Stange har investert store summer i tomter og infrastruktur i både Åsbygda og Espa. Det er vi helt enig i at er gjort, og der har utbyggere akkurat kommet i gang med oppføring av nye hus.

Når dette har kommet i gang, kommer det forslag om å legge ned skolene. Dette mener vi blir totalt uforståelig. Hvor er helhetstenkningen i slike sammenhenger, og hvorfor lages det planer som uttrykker stort ønske om utbygging av tettstedene og bygdene våre?

Nå kommer det forslag om å ta vekk en av de viktigste grunnpilarene i lokalsamfunnene, nemlig skolene der. Det vitner om at hensynet til det som er enstemmig vedtatt i planer legges vekk. Nye innbyggere ønsker ikke å flytte til steder der skolene legges ned.

Det blir feil å legge fine planer hvis en ikke kan gjennomføre og etterfølge planene i praksis. Stange kommune må etter vår mening være mer aktive i markedsføring av de flotte områdene og miljøene vi har i Stange. Det er viktig etter at investeringer er gjort, for å få fart på utbyggingen. Vi ønsker at hele Stange skal leve!

Bygdelista i Stange

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke