16. sep
 
Bygge arbeidsplasser, ikke flytte

Publisert: 21.feb.2017 23:10
Oppdatert: 21.feb.2017 23:54

Torsdag fikk vi beskjed om at 35 arbeidsplasser blir samlet på Vernepliktsverket på Hamar. Det er bra at denne avklaringen endelig kommer. Men det skulle bare mangle at ikke 35 arbeidsplasser ble flytta til Hedmark og Hamar. Opprettelsen av Helsearkivet på Tynset med sine arbeidsplasser er stengt talt ikke en nyhet, men tvert imot noe opposisjonen og lokale krefter på Tynset har tvunget regjeringen til å etterkomme.

Disse 35 arbeidsplassene er kun et lite plaster på såret fra en regjering som går glipp av mulighetene Innlandet byr på. Vi har en lang liste med eksempler på at regjeringens politikk er distriktsfiendtlig og at vi i dag har en regjering som er passive og ikke griper Innlandets muligheter til å skape lokale arbeidsplasser basert på jord, skog, bioøkonomi, spill, reiseliv, helsenæring osv. Vi har enorme muligheter i Innlandet og trenger en aktiv regjering som ønsker å være med de lokale kreative kreftene og skape aktivitet lokalt.

Hovedproblemet er at under denne regjeringen drives det ikke aktiv næringspolitikk. Sysselsettingsveksten på landsbasis har stoppa helt opp, ledigheten øker, men veksten i byråkratiet i Oslo vokser enormt.

2013-2016 er det blitt drøyt 4.000 nye statsansatte i Oslo. Regjeringen burde OPPRETTET flere av disse arbeidsplassene ute i landet i utgangspunktet, i stedet for å nå skape konflikt mellom by og land ved å flytte dem ut.

Bygg hele landet, ikke ommøbler det!

Stortingsrepresentant Arbeiderpartiet Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke