Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Veganlegg: Det bygges E6 på Midtstranda for tida.
 
Bygger ut høyhastighetsveinettet

Publisert: 22.okt.2018 15:02
Oppdatert: 22.okt.2018 15:11

Det er en stor mangel ved det norske veinettet at vi i liten grad har effektive hovedveier som binder landsdelene sammen. Siden Frp kom i regjering har vi jobbet målbevisst for å raskt bygge ut et slikt høyhastighetsveinett. Vi er nå godt i gang med utbyggingen av viktige strekninger på E6, E18 og E39.

Det er veiselskapet Nye Veier, som vi opprettet i 2015, som står for disse viktige utbyggingene og vi tilfører selskapet 5,4 milliarder kroner i 2019 for å videreføre deres raske og sammenhengende utbygging. Nye Veier ligger an til å spare hele 30 milliarder på sin utbyggingsportefølje, noe som både landets bilister og skattebetalere vil nyte godt av gjennom enda mer trygg, sikker møtefri vei og mindre bompenger.

Det bygges mer ny vei enn noen gang og vedlikeholdsetterslepet på både riks- og fylkesveier reduseres. Nye møtefrie hovedveier og godt vedlikeholdte fylkesveier er det viktigste vi kan gjøre for trafikksikkerheten. Totalt bevilges det 37 milliarder kroner til veiformål i 2019. I tillegg skal 104 kilometer med ny firefelts motorvei åpnes i 2019.

Samtidig som veibyggingen aldri har vært høyere, reduseres også bruken av bompenger. Bompengeandelen i nye veiprosjekter er redusert fra 40 prosent til 28 prosent og det er gjennomført en bompengereform som gir lavere bomtakster. Vi har fjernet hele 55 bomselskaper, slik at nå brukes mer penger på å nedbetale veien og mindre til byråkrati og administrasjon

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke