Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Bygges med prat eller penger?

Publisert: 07.jan.2019 13:59
Oppdatert: 07.jan.2019 14:51

Jan Wibe hadde et innlegg i HA sist uke med tema Hamar krematorium. Igjen er dette valgkampløfte fra Hamar Arbeiderparti. Det var det også i 2011, 2015 og nå på nytt i 2019. Uten at partiet har maktet å bevilge en eneste krone, heller ikke i kommende fireårsperiode. Da partiet hadde flertall i kommunestyret i perioden 2011-2015 og nytt krematorium ble framstilt som en hjertesak, ble det slått inn en eneste spiker.

Det er med krematorium som med alle andre kommunale investeringer, det bygges med penger og ikke med prat. I budsjettet for 2019 har flertallet sørget for 14 millioner kroner til å ruste opp dagens krematoriebygg (seremonibygget). Det er første gangen det kommer penger på bordet i denne saken.

I november var krematoriets videre skjebne oppe i formannskapet. Det ble da besluttet at en ny forbrenningsovn ikke skal bygges som tilbygg på nåværende krematoriebygg, fordi vernebestemmelsene for bygget i praksis gjør det umulig. Det ble derfor konkludert at en ny forbrenningsovn må bygges som et frittstående bygg enten på samme område eller et annet sted. Videre var det enighet om å prøve å få til et krematorium som kan dekke behovet i hele Hamar-regionen ikke bare Hamar, og at det lages en utredning om en slik løsning.

Det mest spennende med forslaget fra Ap er rett og slett hvor mange ganger det er mulig å gjenta et valgkampløfte uten at velgerne begynner å tvile på gjennomføringsevnen. Som sagt: Det er handling som teller, og vi har nå lagt 14 millioner på bordet for å pusse opp krematoriet utvendig. Etter en særdeles langtekkelig og frustrerende prosess med vernemyndighetene om hva slags oppussing vi skulle få lov til å gjennomføre. I mellomtiden stod bygget og forfalt og kostnadene økte fra 4 til 14 millioner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke