16. sep
 
Bygging av doble spor

Publisert: 22.feb.2018 13:50
Oppdatert: 22.feb.2018 13:56

Bane Nor som statsforetak har nettopp lagt fram sine innspill til hvordan de vil løse oppgavene i Nasjonal Transportplan (NTP) til Jernbanedirektoratet. Jernbanedirektoratet som fagetat skal nå vurdere anbefalingene før de legger fram sitt handlingsprogram på høring i april.

LES OGSÅ: Bane Nors "kompetanse"

Det er en del av den normale prosessen at fagetatene lager forslag til handlingsprogram innenfor sine fagområder basert på vedtatt NTP. I et slikt program kommer de med sine innspill og anbefalinger for hvordan NTP kan gjennomføres i praksis, blant annet for å sikre god kostnadskontroll og minimere ulemper for de reisende i byggeperioden.

Bane Nor har i den sammenheng kommet med innspill når det gjelder dobbeltsporutbyggingen på Østlandet og foreslår at doble spor til Hamar skal stå ferdig i 2026, det vil si to år senere enn i NTP. Det er viktig å presisere at innspillene som nå kommer er innspill til et handlingsprogram som ennå ikke er ferdig. De er heller ikke politisk behandlet. Det er NTP som er det overordnede politiske styringsdokumentet.

Det kan være greit å minne om at det nå er en historisk satsing på samferdsel og ikke minst på utbygging av jernbane i Innlandet i inneværende NTP. Utbyggingen av doble spor i Hamar med tilsvinger er ikke bare viktig for persontrafikk i aksen Oslo-Hamar-Trondheim, men også for realiseringen av Godspakke Innlandet.

Høyre står fast på at ambisjonene i NTP skal gjennomføres. Jeg vil helt klart følge denne saken tett når jeg nå møter på Stortinget.

Møtende vararepresentant på Stortinget for Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke