22. okt
 
Safrankylling
Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg.

0
Publisert: 02.apr.2016 04:00
Oppdatert: 02.apr.2016 03:59

Ingredienser 4 porsjoner:

4 kyllingfileter eller kyllinglår

3 ss maisolje

1⁄2 ts safran

1⁄2 ts malt kardemomme

1⁄2 finhakket løk

1 rød chili

1 hvitløk, delt i båter

1⁄2 dl hvitvin eller vann

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Del kyllingfiletene eller lårene i to. Sett til side.

2. Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca. 30 sekunder, eller til de begynner å dufte. Hell dem over i en skål, og knus dem med baksiden av en skje. Bland safran og kardemomme og rør det ut i 2 ss varmt vann. Sett til side.

3. Varm olje og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett safranblandingen og rør rundt. Tilsett hvitvin/vann. Ta pannen av varmen og avkjøl litt. Hell blandingen over kyllingbitene og vend dem godt i blandingen til de er helt dekket. Krydre med salt og pepper.

4. Fordel bitene i en ildfast form og sett inn midt i ovnen på 180 °C. Fordel hvitløkbåtene rundt kyllingbitene. Stek til kyllingbitene er ferdig, 20–25 minutter.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke